miniatuur kas cathyʻs house diydiva
poppenhuis

Mijn miniatuur kas

Deze week ging ik verder met mijn miniatuur kas. Het is ontzettend leuk om te doen, maar wat een gepriegel… Tenslotte heb ik nog een goede boekentip voor de huidige tijd.

Gekregen

Ik kreeg de kas voor mijn verjaardag, maar er zat nog een reden achter. Mijn moeder had ´m eerst zo leuk gevonden, toen ze de kas zag in een aanbieding (nou ja…) in de krant. Maar toen het pakket binnenkwam, met Franse handleiding en heel veel kleine onderdeeltjes, zag ze het niet zo zitten.

Ik ben er heel blij mee! Het is miniatuur, dus altijd goed. Bovendien zit er verlichting in. Ik hoop nog wat bij te leren over hoe dat led lampje, met batterij werkt.

miniatuur kas doos diydiva

Beetje zat

Wel merk ik, na een flink weekje in elkaar zetten, dat het heel veel werk is. Ook leuk: ik leer weer wat meer over mijn eigen voorkeuren. Het begin was top. Ik plakte de houten kastjes en rekjes in elkaar. Weinig werk en snel resultaat! Daarna volgde de papieren of kartonnen miniatuurtjes, denk aan emmers en gieters (jawel). Maar de echte klus bleken de bloemetjes en plantjes. Vooral de papieren versies daarvan was ik al heel snel zat.

Dus ik heb een beetje gesmokkeld.

De DIY Diva over het groen in haar miniatuur kas.

Dus ik heb een beetje gesmokkeld. Want als mijn kasje klaar is, wie zal dan weten dat plant A niet in de handleiding stond, en door mijzelf is gefreubeld met restjes snel-klaar-spul…

miniatuurtjes kas cathyʻs greenhouse diydiva

Het leukste werk

Het grote werk blijk ik toch het leukste te vinden, omdat je dan snel resultaat ziet. Nu, na het kleine gepriegel om de inhoud van de kas te maken, is de buitenkant aan de beurt. Het plastic van de kas staat. Het vouwen van het dak in de gleufjes was nog lastig, maar lukte na een tijdje prutsen wel.

Bijna klaar

Volgende week hoop ik jullie het eindresultaat te laten zien! Dat moet echt wel lukken. Al met al ben ik dan drie weken er mee bezig geweest. Niet fulltime natuurlijk, maar zeker in het weekend wel een aantal uren achter elkaar.

Boekentip

Het komt misschien een beetje uit de lucht vallen, maar na zoʻn week kan ook de DIY Diva niet zwijgen over wat er in de wereld gebeurde. Ik sluit af met een boekentip: Becoming van Michelle Obama, of “Mijn verhaal” in vertaling. Als witte Nederlander las ik het in de heftigste coronatijd en ik was onder de indruk.

Je leest over haar jeugd, in een wijk die van ʻgemengdʻ naar ʻzwartʻ ging. Over het warme gezin waarin zij opgroeide, met een zieke vader. Over haar ontmoeting met Barack Obama, en hun tocht naar en verblijf in het Witte Huis. Ik las over hoe moeilijk het leven kan zijn, als je een andere huidskleur hebt. Maar wat vooral fijn is aan het boek, is de hoop.

Het contrast is zo enorm groot, tussen de huidige president die weliswaar met een bijbel staat te zwaaien (alsof hij ermee wilde slaan…) maar verdeeldheid zaait, en de beschaafdheid van de Obamaʻs.

Kortom: een aanrader. Ik hoop op een goede week, in alle opzichten!

Eén reactie

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: