miniatuur kas doos diydiva
poppenhuis

Miniatuur kas

Eigenlijk had ik voor vandaag gepland om eindelijk eens over mijn nieuwe sweaters te schrijven, maar met dit weer krijg je mij echt niet in trui voor de camera! Daarom laat ik jullie vandaag zien waar ik dit weekend in de tuin aan bezig ben geweest. Ik maak een miniatuur kas!

Miniatuur kas

Hoewel ik in de tuin aan het werk ben, heeft dat eigenlijk niets met mijn mini-kas te maken, want ik had ʻm ook binnen kunnen maken. Voor mijn verjaardag kreeg ik namelijk alvast een cadeau: Cathyʻs flower house. Een DIY miniature house, dat enkele weken geleden via een “koopjesdeal” website te koop was voor bijna 40 Euro.

Er zit zelfs een ledlichtje in en ik vind ʻm geweldig!

Veel werk

De handleiding was in het Frans, op zich geen probleem voor mij. De fotoʻs maken tekst ook overbodig. Het is wel veel werk. Je begint eerst met de houten dingetjes, dan volgt het papierwerk waarmee je bijvoorbeeld gieters en plantpotten maakt en tenslotte zijn daar nog de vele planten. Die moeten blaadje voor blaadje uitgeknipt worden.

miniatuur kas bezig diydiva

Ik ben benieuwd hoe lang ik hier mee bezig zal zijn. Ik schat het toch wel op een werkweek… Maar dat maakt niet uit.

Als de kleine dingetjes af zijn, dan zet je de kas in elkaar. De miniatuurtjes staan nu daarop te wachten in mijn kast.

Vervolgens kan de kas gevuld worden.

Op YouTube heb ik al heel veel videoʻs gezien met dit kasje. Een populair priegelwerkje dus. Je kunt er wel over twisten hoe creatief dit nu eigenlijk is. Want eigenlijk is het net een soort “schilderen met nummers”, dat kun je ook geen schilderkunst noemen 😉

Poppenhuis

Maar er is meer miniatuur! Ik heb weer een poppenhuis video af, die morgen online gaat komen. Dus met mijn opknap poppenhuis kom ik ook weer wat verder.

poppenhuis opknappen diydiva Hanse huis

Deze vrije dagen heb ik een heerlijke DIY routine opgebouwd. In de ochtend slaap ik uit, na het ontbijt doe ik wat aan het huishouden en vervolgens is het tijd om een uur of 11 voor een rondje mochila haken in de tuin. Ik ben namelijk bezig met de Zeeuwse knop pannenlappen. Ik haak altijd maar 1 ronde, dan ben ik het weer zat. Vervolgens schrijf ik wat aan de tekst van een Engels artikel, dat in een boek van de universiteit van Londen gaat verschijnen. Tenslotte is het aan het einde van de middag dan tijd voor mijn miniatuur kas.

Het is zo heerlijk om niets te hoeven, om geen deadlines (meer) te hebben!

Hoe is jullie creatieve routine? Ook lekker bezig met een leuke klus?

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: