poppenhuis lampen diydiva
poppenhuis

Update poppenhuis

De herst is begonnen en het wordt donkerder. Maar niet in mijn poppenhuis! Inmiddels heb ik een begin gemaakt met de verlichting ervan. Dat moet immers eerst, voordat ik kan beginnen met de bekleding. 

Lampen

Op deze foto zie je al wat spullen voor de inrichting. Het Ikea kastje komt uit de 3D printer. Ik kreeg een geweldige miniatuur handnaaimachine en kocht enkele schilderijtjes voor de lijsten op Aliexpress. Uit China komt ook de stekkerdoos en de lamp.

Aliexpress poppenhuis aankopen diydivaDe witte lampenkap sloopte ik van de sta-voet en hangt inmiddels in de slaapkamer.

poppenhuis lampen diydivaGezellig he? De kinderkamer lamp is gemaakt van een gestikt lapje stof, met daarin geplakt een papieren rondje. Met een dun zilverdraadje maakte ik een verbinding bovenin, zodat de lampenkap blijft hangen op de lamp.

Maar wat heb ik gemopperd bij het ophangen van de lampen. De gewone lijm was op. Waarschijnlijk “verdwenen” in een nutteloze hoop slijm. Met tacky glue, het enige dat ik in huis had, lijmde ik vervolgens het snoer over het plafond. Dan moet je dus heeeeel lang wachten voordat het droog is, en blijft hangen…

poppenhuis renoveren licht diydivaGezellig

Ik hou van de wisseling van de seizoenen, na de zomer van de eeuw is het voor mij niet moeilijk om te schakelen naar een donkerder jaargetijde. Bovendien is het met dit regenachtige weer gezellig om binnen te knutselen.

Ik ga verder met de andere verlichting. Deze week is een lading miniatuur lichtjes binnen gekomen, echt die heel kleine bulb-jes aan twee ijzerdraadjes, 20 stuks. Komende week verwacht ik enkele verlengsnoertjes met poppenhuisstekkertjes uit China. Dat ga ik dus met elkaar verbinden, in de hoop dat ik niet mijn stekkerdoos opblaas…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.