poppenhuispopje Madurodam diydiva
persoonlijk,  poppenhuis

Weer thuis… poppenhuis

Hoewel we een fijne vakantie hebben gehad, is thuiskomen ook weer heerlijk! In de vakantie heeft de DIY Diva eens nagedacht over de richting (“waarheen, waarvoor”) van haar blog en over het bloggen zelf…

Naaiblog?

Vakantie is voor mij altijd een moment om even stil te staan en achterom te kijken. Dit jaar heeft natuurlijk een heel nadrukkelijk “Knipster” stempel tot nu toe. Het voorjaar ben ik heel intensief bezig geweest met die zelfmaak kleding naaiwedstrijd. Omdat mijn blog een afspiegeling is van mijn leven (oei, dat klinkt deftig), stond het dus vol met naald en draad.

Een naaiblog is voor mij toch te beperkt…

In mijn tuinstoel op de steiger van ons vakantiehuisje bedacht ik, dat alleen maar een naaiblog zijn voor mij toch te beperkt is. Zeker, ik naai nog steeds ontzettend veel, dus het maken van blogposts met nieuwe kledingstukken is geen probleem. Soms vrees ik zelfs dat mijn naaitempo intimiderend kan zijn. Wel kosten mijn outfitposts veel tijd, op de manier waarop ik ze maak: een tekening met foto daarin gemonteerd.

geborduurde jeans outfit diydiva

Meer, meer!

Ik wil weer breder creatief bezig zijn en vooral ook erover bloggen. Het opnaaien van mijn voorraad is een grote wens, maar nam wel langzamerhand mijn hele blog over…

poppenhuispopje Madurodam diydiva

In de vakantie heb ik mijn poppenhuisplan verder uitgedacht. Opeens wist ik het, in de eerste vakantieweek nog thuis: nu is het tijd. Dit oudje, dat ik redde van het grofvuil, krijgt nu eindelijk (na decennia…) de tijd en aandacht die het verdient. In Groningen schetste ik de plattegrond en maakte ik ideeën voor de inrichting. Ik ga voor het eerst echt aan de slag met 3D printen, want zo ga ik de meeste meubeltjes maken.Maar ik wil niet dat de DIY Diva nu volledig een poppenhuisblog wordt! Nee, ik wil ook wat meer aandacht voor mijn breiwerk. Ik ben begonnen aan een vissersmuts uit Moddergat. Ik kocht dit patroontje op vakantie. Maar ook mijn breimachine haal ik weer tevoorschijn. Verder wil ik weer wat meer gaan scrapbooken en werken met papier. Had ik al gezegd dat ik nu echt eens verder moet met soutache

Eigenlijk ben ik met zoveel projecten bezig, dat ik genoeg heb om elke dag een blog mee te vullen.

Thuis

Toen we thuiskwamen, heb ik snel de koffers uitgepakt en de was uitgezocht. Daarna haalde ik het poppenhuis van zolder, stofte het af en begon met de “voor” foto’s.

poppenhuispopje Madurodam diydiva

De verbouwing naar een modern poppenhuis gaat beginnen!

P.S.

Ik bedenk mij opeens dat ik ook nog een lap jersey met poppenhuisprint heb liggen. Dat is een mooie combinatie van de richtingen die mijn blog opgaat. Ik heb een fijn patroon voor een shirt met lange mouwen liggen, gebaseerd op een nagetekende Didi basic. Misschien moet ik die ook eens tevoorschijn halen!

poppenhuis digitale print diydiva

Ik zei het toch al: ik heb nog zo veeeeeeeeeeeeeeeeel projecten liggen…

Een mooi kijkje in een historisch poppenhuis!

6 reacties

  • de DIY Diva

   Mooi! De enthousiaste reacties maken mij helemaal duidelijk dat een naaiblog te beperkt is. Er zijn nog zoveel andere leuke creatieve dingen te doen…! Maar fijn om dit van je te horen.
   Groetjes,
   Martine van de DIY Diva

 • Maris Maria Renne

  Hi!

  Fijn hm, om weer met frisse nieuwe ideeën aan de slag te kunnen gaan?!
  Ben heel benieuwd naar de vorderingen van je poppenhuis. Wil hier t.z.t. ook zelf wat mee gaan doen, mijn dochtertje is nu nog iets te jong om ermee te spelen, maar ik kijk er nu al naar uit (om zelf mee te spelen haha)

  Toffe poppen trouwens! Zijn jullie dat?

  Groetjes!

  • de DIY Diva

   Hoi,
   Nou, de komende tijd zullen er best wat poppenhuis updates voorbijkomen! Als je zelf aan de slag gaat, bedenk dan wel dat je twee kanten op kunt: een eigen “kijk” poppenhuis, of een echt “speel” poppenhuis voor je dochter…

   Inderdaad zijn dat onze mini-me’s. Gemaakt in Madurodam, wel errug duur, maar ik ben er blij mee.

   Groetjes,
   Martine van de DIY Diva.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.