Hoofdpijnquilt vordert: ik zag het licht…

zeeland quilt schortenbont diydiva

Deze week moest ik even een half uurtje doorbrengen in de stad totdat bij het winkeltje mijn drie inkt-catridges weer gevuld waren. Omdat ik bezig ben met ontspullen en ook geen fast fashion meer koop, was even doelloos shoppen geen optie. Nu heeft onze bibliotheek een geweldig leescafé. Dus dat werd even me-time met de nieuwste BurdaStyle en het Quilt tijdschrift, die daar ter inzage liggen!

Toen kwam de klap…

Ik zag het licht en snapte waarom mijn Zeelandquilt een hoofdpijnproject aan het worden was.

 

Al lezend in de Quilt zag ik het: de basis voor een quilt is meestal een drietal stofjes met drukke print, aangevuld met ongeveer evenveel effen stofjes in dezelfde kleuren. Oeps. Waarom was mij dit niet eerder opgevallen, want ik lees ´m al maanden… Ik zag het licht en snapte waarom mijn Zeelandquilt een hoofdpijnproject aan het worden was: ik combineerde 4 drukke zwarte stoffen met 4 drukke rode stoffen. De basis was niet in evenwicht! Idealiter had ik dus ook effen rood en zwart moeten toevoegen.

Zeeuwse stof quilt diydiva

Dit inzicht kwam toen ik alleen nog 4 rode hoeken moest naaien voordat ik klaar was met het in elkaar stikken van alle vierkanten… Much too late dus.

Ik ga stug verder met deze basis. Het wordt tijd voor de fleece achterkant. Maar vandaag ff niet. Ik ben het even zat en ga nu eens lekker een echte christmas cake maken!

(Wees niet bang: dit wordt geen foodblog. Het is slechts een oprisping. Ik heb gelukkig nog flink wat resten Zeeuws katoen over. In de toekomst ga ik met effen rood en zwart (dat ik moet kopen, niet zo prettig in het kader van sew your stash) die resten opmaken…

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan?