Mollie makes quilt 2016 diydiva
quilt

Kadosuggestie voor moederdag

Deze week wordt moederdagweek op mijn blog. Heb je een creatieve moeder, eentje die vooral gek is op quilten ? Dan weet de DIY Diva een aardig kadootje voor haar!

Mollie makes quilt 2016 diydiva

Zelf heb ik niet alleen een creatieve moeder, maar ik kom sowieso uit een DIY familie. Dat maakt het altijd wat makkelijker om een leuk moederdagkadootje te vinden. Er zijn zoveel heerlijke DIY tijdschriften om te geven!

Mollie Makes

Deze week zag ik de Engelstalige Mollie Makes in de schappen liggen. Ik beken: ik word altijd heel hebberig van de kleinigheidjes die ze bij tijdschriften stoppen. (Deze ekster is gek op spiegeltjes en kraaltjes) En nu had dit nummer, issue 65, een envelopje met 30 schattige quilt lapjes. Ja, echt leuke motiefjes, geen meuk!

Sinds mijn eerste quilt van oude babykleertjes heb ik het te pakken! Werken met rekbare jersey was heel lastig, dus was ik heel blij met de katoenen lappen, waarmee ik nu begonnen ben aan een Zeeuwse patchwork deken. Inmiddels dient dus project nummer 3 zich al aan, met deze Mollie lapjes… In dat nummer staat ook een diamant patroontje, dat ik waarschijnlijk ga uitproberen. Toevallig zag ik een paar dagen geleden ook een mevrouw die stempels had van vormen (driehoeken enzo), en die gebruikte voor de achterkant van haar quiltlapjes. Dat kan ik ook, dacht ik gelijk! Ik snij dan zelf een diamantvorm stempel en ga daarmee aan de slag.

Om mijzelf creatief niet gek te maken, parkeer ik dit derde quilt idee ook gelijk… Ik maak eerst netjes quilt nummero 2 af!

Vilt enzo

Aangezien ik ook een moeder ben, kocht ik dit nummer van Mollie Makes lekker voor mijzelf! Het is de Engelstalige uitgave, die ik op het station tegenkwam. Ik was bang dat als ik een paar weken zou wachten tot ik ‘m kreeg op moederdag dit nummer 65 al weer uit de schappen zou zijn.

Ik kocht ‘m trouwens niet alleen om de bijgevoegde lapjes. Want ook de bloemen van vilt op de voorkant vond ik leuk, net als de armbrei tutorial. Op zolder liggen namelijk ook nog 4 armbreibollen wol… Dan kan ik dat eindelijk ook leren!

Kado

Dus als jij een crea-bea moeder hebt, die ook “bevangen” is met het quilt virus (net als ik), dan weet je nu wat te geven. Is dit niet helemaal haar smaak? Kijk dan hieronder verder en klik om meteen door te gaan naar de beschrijving of video!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.