quilt maken babykleertjes diydiva
quilt

Quilt in uitvoering

De laatste tijd kregen jullie al twee sneak peaks van mijn quilt van babykleertjes. Ik werk flink verder en nader de afronding van de deken! Kijken jullie mee naar de vorderingen van afgelopen week?

quilt maken babykleertjes diydiva

Als jullie terug willen kijken, naar het begin van de deken, en deel twee, dan kan dat…

Patronen

Inmiddels ben ik de twee lagen aan het doorstikken met mijn Pfaff Creative 1.5. Daarbij worden ook enkele quiltpatronen meegeleverd. Het was moeilijk kiezen, maar eentje was sowieso niet helemaal mijn smaak (nr. 21 met gedraaide tulpen, uit de Design Collection 338 Quilt Splendor, design #28), de ander was heel mooi, met een soort Keltisch in elkaar hakende cirkels/bijna hartjes (nr. 20, ook uit 338 Quilt Splendor #25), maar het werden de strakke tulpjes van patroon 19 (eveneens 338 Quilt Splendor #19).

Het middenstuk, met de halve driehoeken, is volledig doorgepit met het tulppatroon: 32x in totaal. Wat een klus!

Het klinkt zo simpel, maar iedere keer moet je het gedeelte weer inspannen. Dat is lastig, vanwege de dikke laag en ging bovendien in het begin nogal eens mis. Want het midden van het borduurraam is niet het echte midden! Je moet je vooral richten op de streepjes daarop, anders zit je scheef. En eer ik dat eindelijk goed doorhad…

Maar goed, ik had dus tweeëndertig keer om te leren!

In de reclamecampagne rondom de Creative 1.5 benadrukt Pfaff de grote werkruimte van de machine. Nou, dat klopt helemaal. Mijn grote deken paste opgerold er keurig tussen! Ook de beloofde hoge borduursnelheid is ongelogen! Als de ondergrond het toelaat (dus liever niet bij wateroplosbaar vlies…), dan kun je supersnel borduren. Het geluid is dan wel wat luider, maar ja. Niet echt storend, tenzij je huisgenoten tegelijkertijd tv willen kijken, haha.

quilt maken babykleertjes diydiva

Tussendoor, op het groen is machinaal geborduurd, dus zonder borduurring. Daarmee ga ik nu lekker verder, zodat binnenkort het laatste blogbericht over de quilt zal volgen!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.