KnipMode 01 2016
refashion

Boobies! Tropische oefenvariant

Boobies is het trefwoord om het KnipMode patroon voor een top van januari 2016 samen te vatten. De opening is zo laag dat je of je bh of je bhinhoud kunt showen. Nu heb ik dat wel vaker gemerkt bij een Knip patroon. Ik hou er tegenwoordig standaard rekening mee en knip bij het decolleté wat extra stof aan, om zo de dunne scheidslijn tussen sexy en sletterig naar de goede kant te laten doorslaan.

KnipMode januari 2016 diydiva

Tweedehands

Via mijn buurvrouw krijg ik af en toe een lading vuilniszakken met tweedehandskleding. Haar vader handelt hierin en wanneer zij alles heeft bekeken mag ik vervolgens heerlijk snuffelen of er iets moois bij zit! Uit een zak haalde ik een luchtig tricot zomerjurkje (hooguit geschikt voor onder de 20 jaar…) met een geweldige zomerprint. De DIY Diva zette de schaar erin om die leuke stof her te gebruiken. Omdat ik niet erg veel stof over had, is het shirt ietwat korter geworden aan de voorkant dan ik wenste.

Mislukt

Plan A. mislukte. Ik wilde een mooie, Desigualachtige rok maken van tricots in diverse zonnige kleuren. Les 1: tricot rokjes zijn te flodderig voor mij, tenzij van een goede dikke punta di roma (wat dan weer te warm is). Niet meer doen.

Plan B. was de open hals top uit de KnipMode januari 2016. Ja, vreemd genoeg uit een winternummer. Ik had nog net genoeg om een voorpand te maken van mijn mooie zomerprint jersey.

Patroon

Vooraf was ik heel benieuwd naar de versteviging van de halslijn. Die was er niet echt… Het was een kwestie van omvouwen en stikken, waardoor ik hopeloos in de knoei kwam met de recht van draad. Wel moest er naadband meegestikt worden. Ik geef toe, dat heb ik niet gedaan. Maar bij de KnipMode voegden ze dat natuurlijk wel toe, maar zelfs in het blad zie je op de foto links dat het halsje een beetje lubbert.

KnipMode 01 2016

Voor de mouwen en het achterpand verknipte ik twee geweldige Hemajurken met een streepsjesmotief, ooit uit een koopjesbak geplukt en op de groei gekocht. De jongste sprak echter direct haar veto uit, zodra deze jurken in haar blikveld kwamen. Voor mijzelf is een S-je te klein, dus alweer: de schaar erin.

Proefmodel

Gelukkig was dit een proefmodel, voor mijn geplande zwarte top met zelfgekloste kantversiering. Deze moneymusk van zwart en rood met kraaltjes vereist namelijk een fraai decolleté om te schitteren.

bobbin lace kantklossen Keltisch Moneymusk

De pasvorm valt samen te vatten in één woord: “boobies!!!“. Eigenlijk verwachtte ik dat al, maar met een testmodelletje doe ik daar ook niet moeilijk over. De uitsnede is namelijk nogal laag. Je kunt het breed laten hangen, zeg maar. Ik draag ‘m nu alleen thuis en durf er niet mee naar buiten 😉

Toen ik mijn kantkloswerk erop legde, bleek dit toch een geweldige combi, zoals je ziet. Wel zijn er

top moneymusk kantklos diydiva

enige aanpassingen nodig. Ik denk dat je niet verbaasd bent dat ik de halsuitsnijding zeker 5 cm minder diep maak. Misschien pas ik ook de breedte onderaan iets aan, zodat ‘ie gelijkvalt met de rondingen van de krullen onderaan. Niet recht maar rond dus. Het halsboord gaat 2 cm omlaag. Dat is ook prettiger met aandoen. Nu moet mijn bril eerst even af, omdat mijn hoofd met bril net niet past door dit vrij strakke stukje. Het voorpand wil ik langer, maar bij deze versie had ik niet genoeg stof meer om ‘m net zo lang als het patroon te maken.

Ik twijfel nog of ik het volgende shirt helemaal zwart laat, of dat ik het stuk dat nu turquoise is van rode jersey ga knippen en laat doorlopen aan de achterkant bovenaan. Dan lijkt het net of ik een rood bolerootje aan heb. Maar dat leidt wel weer aandacht af van de moneymusk versiering.

Hmmm, lastig. Normaal weet ik wel wat ik wil, maar hierbij even niet. Iemand nog tips?

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: