ALBstoffe lycra
schilderen

Een leuk kado!

Vorige week was ik jarig. Het werd mijn tweede verjaardag in coronatijd, maar gelukkig mag er weer meer. Ik deel een leuke kadotip voor kledingnaaisters en mijn schildercursus ging weer door.

Jarig

De week begon slecht: ik had zoʻn last van mijn arm door de vaccinatie. Mijn man moest zelfs helpen bij het aankleden. Ook voelde ik weer een enorme energie-dip. Gelukkig duurde het niet lang en was alles dinsdag weer normaal. Dus ik kon gewoon op de fiets naar kantoor, gelukkig. Daarna was het al weekend! Ik heb mijn verjaardag in etappes gevierd: op kantoor trakteerde ik op bonbons, en werd ik verrast door mijn lieve collega met een ovenwant met geweldige tekst. (Ik vertel haar altijd mijn culinaire mislukkingen. Laatst was het mij zelfs gelukt om peentjes aan te laten branden.)

Op woensdag kwam mijn vriendin helemaal uit Brabant over! Reuze gezellig om haar weer te zien. Ook zij had een super kado: een t-shirt met als opschrift “Zeeuws Meisje”. Laten die letters nou precies passen bij de kleur van mijn Burberry lookalike kuitbroek, dus mooi weer een setje!

Donderdag was ik echt jarig. Mijn ouders kwamen langs en namen als verrassing mijn zus mee. Echt super! Van hen kreeg ik een flap (bankbiljet), om zelf een kado te kiezen en zus had een fijne shampoobar voor mij.

Inmiddels heb ik de flap omgezet in geweldige stof. Dat is een leuke tip voor zelfnaaisters: heb jij al eens gewerkt met lycra? Je kunt er sportkleding mee maken, of badkleding, of lingerie! Ik ga zelf voor het laatste. Ik kocht 70 cm, en probeer wat nieuwe tops te maken, een slip en misschien nog een sportbroekje. Het is van ALBstoffe en ik kocht het online bij Villa Sassefras (uit Schagen, NH). Ik ben de laatste jaren ook bezig met een zoektocht naar “Het goede leven”. Deze stof past er goed bij! Ten eerste weet ik zeker dat mijn kleding niet door kinderhandjes is genaaid (maar door mijn eigen handen), ten tweede is dit voor 40% gerecycled! Goedkoop is het niet (net als de verantwoorde stoffen van Hamburger Liebe, ook zo mooi) maar ik hoop dat het lang meegaat.

Schilderen

In het voorjaar van 2020 begon ik enthousiast aan mijn vierde ikoon schildercursus. Tsja, en iedereen voelt al aan hoe dat afliep…

Voor de pandemie was ik zover gekomen:

en

Hier zie je mijn ikoon naast het voorbeeld. Nee, een knapperd is het niet 😉 De achtergrond wordt bij mij niet goud, maar een realistische afbeelding.

Afgelopen vrijdag konden we eindelijk verder met de cursus. Het was zo leuk om bijna iedereen weer te zien! In zoʻn lange tijd veranderen mensen ook. Een aantal dames was van kort naar lang haar gegaan, of van geverfd naar grijs… Ik ben de jongste en had als enige corona gekregen.

Altijd bezig

diamond painting

De komende vrijdag is de laatste cursusdag. Ik ben aan het klungelen met het gezicht. We gebruiken nu een nieuwe techniek, anders dan ik ooit leerde. Ik merk dat ik toch moeite daarmee heb, maar wil ook niet terug naar de oude techniek. Ik vind dat je zo lang mogelijk zoveel mogelijk moet blijven bij-leren. De komende week ga ik dus ook thuis veel schilderen. Maar ik wil ook de broek van mijn verjaardagsstof van vorig jaar afmaken… De diamond painting van mijn heilige is ook bijna af.

Kortom: zoals gebruikelijk ben ik weer altijd bezig. Heerlijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.