leer zelf mode tekenen diydiva
schilderen

Mode tekenen leren

Het boek is “eeuwenoud”. Letterlijk klopt dat nog ook, want ik kocht ‘m al in de vorige eeuw 😉 Hieruit leerde ik mensen tekenen, die dan mijn eigen kledingontwerpen droegen. Het combineerde twee van mijn hobbies, zeker destijds. Momenteel wint de mode maken het van het tekenen, al ben ik de laatste week toch weer begonnen met pen en papier…

Jong geleerd

Jong geleerd bleek oud gedaan… Mijn tekenervaring gebruik ik nu op mijn blog om sommige outfits om te zetten vanuit mijn hoofd naar het papier.

Werken met inkt en waterverf was relatief nieuw voor mij, en ontzettend leuk om te doen. Ik heb nog wat speciaal papier daarvoor liggen, dus ik ga dat binnenkort weer eens doen.

Modetekenen

Het boek dat ik gebruikte over modetekenen leerde je wel heel lange mensen te tekenen. Een lijf werd uit 8 delen opgebouwd (waarbij de grootte van het hoofd dus één deel is), terwijl ik bij tekenles op de middelbare school de verhouding met 7 delen leerde. Het boek komt nog voorbij in de video die ik maakte.

Mijn boek is niet meer te koop, maar een vergelijkbaar boek over modetekenen wel.

Fashionary

Ik teken dus nog graag zelf mijn ontwerpen, maar als ik snel een idee wil uitwerken dan grijp ik gelijk naar mijn Fashionary. Toen ik ‘m in de boekhandel kocht, dankzij een boekenbon, was ‘ie er alleen maar in het zwart. Inmiddels heb je zelfs een knalrose Fashionary en nog meer leuke varianten!

fashionary diydiva

Je ziet het misschien niet zo duidelijk op de foto, maar per bladzijde staan er in licht oranje stippellijn drie modellen klaar om overgetrokken te worden nadat jouw outfit erop is geschetst.

Terug naar het tekenen

De laatste tijd ben ik nogal bezig met mijn liefde voor tekenen. Ik heb hier al vaak geneuzeld, dat ik dat eigenlijk weer moet oppakken. Ook mijn verzameling Hollandse illustraties inspireren mij…

Nederlandse illustratie diydiva

Omdat ik in mijn opvoeding flink ben beïnvloed door het idee: “Je moet niet ergens over blijven zeuren, je moet dan actie ondernemen…” ging ik aan de slag. De omstandigheden waren perfect: manlief met buurman naar de film, kindje 1 aan het werk en kindje 2 al boven in haar kamer om te gaan slapen. Ik zette een favoriet radioprogramma aan en pakte mijn schetsboek. Ik maakte een aantal tekeningen, waaronder deze:

De afgelopen werkweek was hectisch. Ik mocht een lezing geven op de Tong Tong Fair (vroeger Pasar Malam) en dat is altijd nogal buiten mijn comfort-zone. Ik bereid het goed voor en daarom gaat het wel goed, zo’n lezing. Het is leuk om eens buiten kantoor te zijn, maar het levert ook spanning op. Dus het was heerlijk om in alle rust bij te komen met potlood, viltstift en papier. Dit weekend wordt het weer kouder. Dan kruip ik misschien toch weer lekker achter de naaimachine voor een leren broek, van een gekregen lap…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.