tekening vuurtoren diydiva
schilderen

Tekenen met de computer

Al een tijdje wil ik meer doen met tekenen. Deze week ging ik ’s avonds aan de slag. Ik maakte een heel eenvoudig landschapje met een vuurtoren en bleef in zwartwit. Met de computer inkleuren wilde ik namelijk wel eens proberen.

Scannen

Het was lekker, een rustig avondje met man en oudste kind aan het werk en jongste al in haar kamer. Ik deed de radio aan en ging tekenen, net als ik in mijn jeugd altijd deed.

Ik ben bezig met het verkennen van de mogelijkheden en het vinden van mijn stijl. Ik weet dat ik vooral met zwartwit werk.

Hema permanent markers diydiva

Inkleuren maakt mijn werk minder “sterk”. Kleurpotlood gaat snel maar is te vaag. Stiften geven vaak geen mooi resultaat bij grote vlakken. Aan inkleuren met verf waag ik mij weinig.

Je kunt gelijk op een tablet tekenen, met een digitale pen. Dat heb ik uitgeprobeerd met de Rowrite, en het is ook reuze handig.

Royole Rowrite diydiva

Op die manier sla je de fase van scannen over. Helaas moest de Rowrite na het uitproberen en bloggen erover weer terug…

Maar ik merk dat het tekenen met een viltstift in plaats van een pen toch ook heel prettig is.

Vuurtoren

Ik hou van strand en vuurtorens. Het is altijd magisch om ergens in een vakantiebed te liggen en regelmatig het licht door de gordijnen te zien schijnen en weer verdwijnen. Ik maakte een landschapje.

tekening vuurtoren diydiva

De tekening is hier al iets bewerkt. Ik knipte ‘m uit en zette ‘m recht. Ik had namelijk een beetje scheef gescand.

Nijntje stijl

Bewust had ik erop gelet dat de zwarte lijnen de vlakken goed afsloten. Na het bijwerken van de tekening was het tijd om te gaan kleuren.

tekening vuurtoren diydiva

Ik vind de tekening zo super geworden! Ik gebruik een gratis fotobewerkingsprogramma, waarmee je ook illustraties kunt bijschaven. Ik gebruik dit paint.net al jaren. Maar elk bewerkingsprogramma heeft deze tool wel: het emmertje verf om vakken te vullen met een kleur, die je vooraf selecteert.

Het is reuze eenvoudig, ook leuk om met kinderen te doen. Ik heb het heel simpel gehouden, zonder schaduwvlakken enzo. Gevolg is dat je dan een tekening helemaal in Nijntje stijl krijgt! (Idee voor mijzelf: als… àls ik ooit kleinkinderen mag krijgen, dan wordt het tijd voor een eigen kinderboek!)

Meer!

Ik wil absoluut vaker dit soort inkleurtekeningen gaan maken. Een volgende keer ga ik wel experimenteren met diepte en schaduwwerking. Momenteel ben ik bezig met een krantenfoto van Mont Saint Michel, het bekende Franse dorp op een rots, omgeven door water. Wij zijn er ooit geweest en het heeft diepe indruk op mij gemaakt. Het is ook een fijne foto om na te tekenen. Dus dat is een volgend project.

Ik ben blij dat ik ben begonnen met tekenen. Ik zat al zo lang met het idee dat ik hier meer mee wilde.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: