schoenen

Croco’s in the remix

Het concept van Sneakerkit vind ik fantastisch: zij leveren een patroon, leer en zool, waarmee je je eigen schoenen kunt maken. Daarna kocht ik in China een gewone zool, om dit zelf te proberen. Dat lukte niet 100%, dus nu ben ik weer terug naar “af”…

Variant 1

Het begon allemaal met dit paar. Ik rommelde wat met links en rechts, maar er kwamen leuke schoenen uit!

Ook wrong het een beetje bij de zijkant bij mijn tenen, na een paar keer dragen. Daar zitten twee stukken leer op elkaar. In de praktijk had ik dit paar dus niet vaak aan.

sneakerkit schoenen maken diydiva

Eigen wijsheid

Ik hou van creatieve experimenten. Nu heb ik op het gebied van schoenen weinig technische achtergrond. Dat bleek bij mijn tweede paar, dat ik maakte met een zool van Ome Ali uit China. Ik wilde wat minder sneaker en wat meer nette schoen.

zelf schoenen maken diydivaon schoenen maken diydiva.

Je ziet het eigenlijk al op de foto: bij de neus is het “croco” leer strak en plat. Mijn tenen hebben eigenlijk geen ruimte. Dat kwam natuurlijk omdat ik het Sneakerkit patroon, bestemd voor een zool die zo’n 2 cm. hoog is, gebruikte voor deze lage zool. Weer wat geleerd! Dat is dus waarom schoenmakers een leest gebruiken…

Ze liepen als pantoffeltjes. Ik had nu geen overlap aan de zijkant, want ik koos het de uit-een-stuk patroonvariant met heel kleine opgestikte lip. Toch was de krapte bij de tenen toch de reden dat ik simpelweg het stiksel weer los tornde. Aangezien ik nog ruim 30 meter blauw glansgaren (ook uit China) heb om schoenen te naaien, was dat geen probleem.

Driemaal is scheepsrecht?

Ik besloot de blauwe croco bovenkant nu op de juiste onderzool te zetten. Zo had ik genoeg ruimte voor de tenen.

blauwe croco sneakerkit diydiva

Maar nu, met dit zachte leer, blijkt duidelijk wat ik met het eerste dikke leer minder merkte: de zool is net iets te groot. Dit is een 41,5. Normaal heb ik een vaste maat 41, maar die was destijds niet leverbaar. Helaas blijkt de schoenzool ook nog eens extra groot te vallen.

Ik draag mijn “pantoffeltjes” wel, met dikke wintersokken, maar toch is het niet de ideale schoen geworden. Helaas.

Tweede ronde?

Het Nederlandse (!) Sneakerkit initiatief vind ik heel sympathiek. Ze zijn ook heel internationaal bezig. Zodoende zie ik regelmatig mooie ontwerpen op Pinterest en Instagram voorbij komen op hun account en onder #sneakerkit.

Dus een tijdje terug zag ik ook dat model 2.0 aangekondigd werd. Met een patroon uit één stuk, een wat steviger zool, nu met betere maatvoering, plus met al voorgestanste gaatjes erin voor het leer! Zo kun je dus sneller werken.

Kortom: ik heb de nieuwste zool van Sneakerkit in de voorinschrijvingsperiode besteld. Het principe is leuk, je moet gewoon de juiste maat nemen. Tijdens het bestellen kwam de optie voor 25 Euro een tweede set zolen te kopen. Aangezien mijn Aliexpres zool (die zwarte) alleen al 15 Euro kostte, kon ik dit niet laten lopen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.