Hollister diydiva
Pfaff,  school,  voor kinderen

Een Hollister schoolkaft ?!

Voor de middelbare scholieren in heel het land is nu de vakantie voorbij! De roosters en boeken worden opgehaald. Tijd voor het volgende ritueel: het kaften. Tegenwoordig gaat dat een stuk sneller met die elastische hoesjes. In mijn tijd zat je wel een avondje te knippen en plakken met papier en plakband. Tijd voor een leuk experiment met elastische kaften die volgens oudste dochter hun beste tijd wel gehad hebben…

Hollister diydiva

Hollister

Op aanraden van mijn advocaat begin ik eerst met een disclaimer 😉 Ik heb geen enkele rechten op de naam Hollister. Ik verkoop deze kaften dan ook absoluut niet, maar ik wil gewoon mijn knutsels laten zien. Oudste blij, ze is helemaal weg van dat “preppy” kledingmerk.

Afgelopen zomer, tijdens ons jaarlijkse shopping dagje samen, wilde ze er per sé heen: de Hollister shop aan de Lijnbaan in Rotterdam. Voor mij was het de eerste keer dat ik daar binnenstapte. Ik geef toe: dat was wel een belevenis. Ik weet niet of alle filialen zo zijn, maar ik kwam terecht in een winkel waar daglicht wordt buitengesloten. De muren waren behangen met een middeleeuws aandoend printje in bordeaux rood. Verder was er veel donker hout, bij de trapleuningen en de kasten. De pashokjes zaten op slot (!), waarbij een personeelslid eerst de deur voor je open moest komen doen. Heel anders dus dan de gewone puberwinkels, zoals de Primark en de H&M. De prijzen bleken trouwens ook anders.

Borduurmachine

Het leek vooraf zo makkelijk, even alles borduren met mijn Pfaff Creative. Ik heb een vergelijkbaar lettertype (MS P gothic) 20 mm gekozen voor de merknaam. Voor de ondertitel “California” downloadde ik Copperplate gothic light 10 mm. Ik heb wel even het naadje opengeknipt van de borduurkant, want anders zit de flap aan de voorkant vast en past er geen boek meer in…

Maar uiteindelijk bleken de California letters te klein, met teveel steekjes op hetzelfde vlak voor de elastische stof. Na twee pogingen heb ik het opgegeven, want alles liep al snel vast. Ik heb alleen de grotere letters Hollister geborduurd. Dat ging goed.

Hollister diydiva

Spuitbus verf

Het leuke van werken met een spuitbus verf is dat je ook het logo kunt maken op een elastische kaft. (Ik heb namelijk geen software om afbeeldingen om te zetten in borduurpatronen voor mijn machine).

Het logo maken is niet zo moeilijk: uitprinten op karton, uitsnijden met een mesje en dan met een spuitbus goud erover. Helaas zie je op deze kaft nog een beetje dat ik een eerder borduursel had uitgehaald.

Lastig hierbij was dat het karton (natuurlijk) niet plakt op de elastische hoes. Daardoor kan er een beetje spuitverf onder de mal komen, waardoor de letters niet superstrak maar een beetje wazig worden. Verder zijn de letters o en r lastig, omdat daar een afgedekt stukje nodig is dat je niet ergens kunt vastzetten.

Resultaat

Over het resultaat ben ik eigenlijk niet helemaal tevreden. Het was een uitprobeersel, zullen we maar zeggen. Misschien is het beter om gelijk elastische kaften met een leuke print te kopen, in plaats van deze saaie exemplaren. Of ik ga nog een keer aan de slag met een grotere mal en spuit alleen het vogel logo erop. Dat lukt wel aardig.

Wat betreft Hollister: ze mogen mijn idee om schoolkaften te maken met hun merk gebruiken. We zullen wel vervolgens wel gaan praten over mijn vergoeding 😉

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: