paaseieren draad maken diydiva
Pasen,  school

Paaseieren van draad voor decoratie of tractatie

To pin or not to pin, that’s the question. Vandaag heb ik iets van Pinterest nagemaakt, namelijk paaseieren van draad. Wordt dat het een top of een flop? Daarbij heeft de DIY Diva nog een extra moeilijkheidsgraad ingebouwd: in de draadeieren komen echte chocolade paaseitjes!

eieren van draad diydiva

Wat een vrolijke dag. Ik heb de 100 volgers gehaald op Bloglovin’ !!! Dat is echt superleuk. En dan nu op naar de 200 volgers… Vandaag heb ik een leuke DIY voor jullie uitgeprobeerd.

Benodigdheden

  • paaseitjes, verpakt in folie
  • waterbombalonnetjes (nu te koop bij de Action, in de zomer ook bij speelgoedwinkels)
  • wol in verschillende kleuren
  • 1 kopje houtlijm
  • 1 schepje bloem
  • 1 kopje water

Volgens het Pinterest recept is er een andere verhouding, namelijk 1 kopje houtlijm, 2 kopjes water en 2 kopjes bloem. Eigenlijk komt het erop neer dat je zelf het een beetje moet uitproberen. Bij mij maakte veel bloem er een wit papje van, hetgeen niet leuk was met gekleurde wol. Belangrijk is dat het een vloeibaar, niet te dik geheel wordt. Dus goed roeren! Je hebt ook niet zoveel nodig als in het Pinterest recept. Mijn recept was ruim voldoende om daar 20 paaseieren van te maken en dan hield ik nog over.

Aan de slag

Je begint met het in de balonnetjes proppen van 3 paaseitjes. Dat is een absolute k-klus. Want het uiteinde van het balonnetje is erg strak. Je kunt dit het beste met z’n tweeën doen. De een stopt 2 wijsvingers en 2 middelvingers in het ballonuiteinde. De ander perst daartussen de paaseitjes naar binnen. Ik had massieve eitjes gekocht. Dat was wel handig… Hou je 4 vingers er nog even in, en doe dan het uiteinde om de ballonnen- of gewone pomp, die de ander vasthoudt. Vingers eruit, lucht erin. Niet te hard pompen, want dan knalt ‘ie.

Zorg voor plastic onderleggers, bijvoorbeeld een opengeknipte boodschappentas, zodat na afloop niet alles onder de plak zit!

Doop de draad in het lijmmengsel en knoop ‘m aan het eindje van de ballon vast. Doe niet de ballon in de lijm en dan de draad erop. Dat blijkt pas als je het ballonnetje later doorprikt… Want anders heb je allerlei lijmresten tussen de draden en is de ballon heel lastig te verwijderen. Draai de draad om de ballon, zodanig dat er geen grote gaten zitten waar de chocolade paaseitjes tussendoor kunnen vallen. Leg ze op een plastic zak te drogen.

Drogen

Dit is een DIY voor planners! Begin hier lang van tevoren aan, want er is droogtijd nodig. De mijne hebben 2 dagen en 2 nachten liggen wachten… Sommige eieren waren al snel droog, anderen hadden meer tijd nodig. Draai de eieren tussendoor af en toe om, want de onderkant (direct tegen het plastic) blijft lang vochtig.

Knallen

Wanneer de draad helemaal droog is, kun je het ballonnetje gaan doorprikken. Doe het voorzichtig aan, want je wilt niet je choco eitjes erin beschadigen. Met een schaar in het ei kun je ook restjes vastpakken en eruit trekken. Verwijder alle ballonrestjes, ook in het knoopje. Dat kan lastig zijn.

Leg ze gezellig in een schaal of mandje. Klaar!draad eieren maken diydiva

Klaar!

Wij hebben deze eieren gemaakt als tractatie voor de juffen. Nu eens geen Merci of Celebrations, maar een echt apart paasei. Wel moet je het ei kapot knippen om uiteindelijk de paaseitjes eruit te krijgen…

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.