scrapbook huwelijk diydiva
papier,  scrapbook

Huwelijkscanvas is nu af: 10 jaar getrouwd

Dit jaar heb ik een poging gedaan om langlopende knutselprojecten tot een goed einde te brengen. Een scrapbook canvas met foto’s van ons huwelijk (van 10 jaar geleden) kreeg eindelijk de aandacht die het verdiende!

In de gang hing een fotocollage met trouwfoto’s, die ik bij de Hema liet afdrukken en zelf op foamboard plakte. Na al die jaren laat de lijm los, en wil ik eens iets anders. Het duurde vervolgens nog een paar jaar voordat dit af kwam…

Scrap!

De inspiratie kwam uit het tijdschrift Creatief met foto’s, dat inmiddels ter ziele is. Ik kocht ooit een aantal losse nummers en deze scrapinspiratie komt uit nr. 44 november/december 2010. Het blad ging later op in Cards and Scraps, maar die zie ik eigenlijk bijna nooit meer in de winkel liggen. Rages komen en gaan…

Het origineel is gemaakt door Corien van den Oever en ik besloot haar ontwerp te liften. Dat houdt in dat je het eigenlijk één op één namaakt, maar dan met je eigen foto’s. Gaandeweg blijkt echter dat je toch een eigen draai eraan geeft, ook omdat je niet exact dezelfde materialen hebt.scrapbook huwelijk diydiva

Hoewel ik de andere layouts ook leuk vond, koos ik die van de linkerbladzijde.

Trouwfoto’s

Wij zijn heel low budget getrouwd, precies op de manier zoals wij wilden. Ik maakte zelf mijn jurk en die van onze meiden. Met bloemen heb ik niets, dus we bestelden geen boeket. Bij toeval kregen we toen via de kinderopvang van onze jongste een geweldig boeket met crepe papier bloemen, dat zij zelf gemaakt had. Daar heb ik met trots de hele ochtend mee gelopen. (Jawel, wij trouwden gratis.)

Er is maar één ding waar ik “spijt” van heb. Ik mis een paar statieportretten van ons trouwen. Mijn zus en mijn zwager, beiden enthousiaste hobbyfotografen, maakten prima foto’s van de ochtend. Maar achteraf had ik graag nog een grote foto gehad met iedereen erop. Daar is het gewoon niet van gekomen. Een beroepsfotograaf had daar wel erg in gehad, maar die wilden we er juist niet bij. Net iets teveel trouwerijen bijgewoond waarbij de fotograaf de plechtigheid volledig overheerste en overschaduwde…

Scrappen

De moeilijkheid voor mijn scrap is dus dat ik niet één superfoto heb, maar verschillende leuke detailfoto’s. Misschien is ‘ie daarom ook zo lang blijven liggen. Afgelopen zaterdagochtend ging ik naar de Kruidvat, om via mijn mobiel een leuke foto groot af te drukken. Hoewel het een prima afdruk werd, keerde ik toch terug bij twee detailfoto’s met seventies filter, die ik jaren terug had geprint. Deze kleuren paste toch het prettigst bij het dessinpapier.

In de loop van de jaren verzamelde ik zoveel mogelijk dezelfde materialen als Corien van den Oever had gebruikt: het papier Capella van BasicGrey en basic blauw scrapkarton voor de randjes en de tule bloemetjes vond ik mooier in blauw. Het witte bolletjeslint is in bestelling bij Aliexpress, maar ik kijk nog of ik die achteraf toevoeg. De randpons is iets anders. Deze was flink voordeliger en kreeg daarom de voorkeur.

scrapbook huwelijk diydiva

Ik gebruik voor papier naaien mijn 101-jarige naaimachine. Daar ga ik mijn goede naaimachine niet aan wagen. Papier maakt ook je naalden bot, maar mijn onverwoestbare ouwetje maakt mooie regelmatige steekjes op dit karton.

Het resultaat

Jawel, na een zaterdagje heerlijk scrapbooken in de flow is ‘ie af. Het scheelde dat ik ook veel had voorbereid in de voorgaande jaren. De randpons en drie achtergronden waren allen al op maat gesneden. Het kwam nu aan op de details. Ik plakte alles op een reeds bruin geschilderd canvas, zodat dit makkelijk op te hangen is.

scrapbook huwelijk diydiva

Een ontwerp liften is niet origineel. Maar ik ben er wel heel blij mee en dat is wat telt. Het was echt lang geleden dat ik gescrapt had.

scrapbook huwelijk diydiva

Het blauwe tule is nog een restje dat ik over had van het maken van mijn bruidssluier.

Hobbies

Nou, laten we hopen dat dit scrapcanvas net als ons huwelijk ook weer 10 jaar meegaat! Bij het zoeken naar dit scrapwerk in mijn hobbykast kwam ik eerst diverse layouts tegen die ik maakte van ons gezin. Nee, ook nog niet afgemaakt, maar zo leuk om weer te zien. Ik heb echt zin om dit af te maken, met kerstmis 2018 wil ik sowieso weer een nieuwe layout scrappen als aanvulling op dit album-in-wording. In mijn voorraad zit namelijk nog wat kerst scrappapier, moet ook op!

Over het stamboom scrapalbum, dat ik maak met de resten van dit Capella papier van BasicGrey, zwijg ik nog maar… Toen ik zocht naar blogfoto’s daarvan vond ik niets. Maar met het schaamrood op de kaken beken ik dat ik nóg een scrapbook album tegenkwam: met mijn modecreaties!

scrapbook mode diydiva

Dit album is al leuk gevuld, maar nog lang niet klaar.

Conclusie van dit hele verhaal: ik heb zoveel leuke hobbyklussen om af te maken. Waarom zou ik nog een nieuw, leuk maar tijdvretend item kopen, zoals een 3D printer??? Kortom, ik ga nog lekker een hoop afmaken, de komende maanden!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.