naaiatelier scrapbook diydiva
scrapbook

Scrapbook: mijn “naaiateliers”

De titel van deze blogpost staat tussen aanhalingstekens, want ik heb helemaal geen naaiateliers. Zelfs niet eentje. Nee, ik heb een eigen hoekje op zolder, dat een beetje gekscherend door mijn huisgenoten wel zo genoemd wordt. Ik lach dan vrolijk mee, want ik ben reuze blij met mijn eigen plekje. Als je meekijkt in mijn mode scrapbook, dan leg ik uit wat een wild-poepende baby hiermee te maken heeft…

naaiatelier scrapbook diydiva

De naaimachine

Leuk he? Deze scrappagina in de vorm van een naaimachine! Zo’n bladzijde is heel makkelijk te maken. Ik heb gekozen voor een groot vel zilverkarton, dat je koopt in de kantoorboekhandel. Kies je eigen kleur, maar let erop dat voorkant en achterkant gekleurd zijn. Dat is het mooiste.

De vorm heb ik simpelweg gevonden op internet. Via google afbeeldingen typ je ‘naaimachine’ of ‘sewing machine template’ in, waarna diverse naaimachines je scherm vullen. Printen, uitknippen en omtrekken op je karton, weer uitknippen en klaar! Tenslotte maak je met een perforator twee gaatjes erin aan de zijkant.

De flat: vol is vol

Als ik terugkijk op ons leven op de flat, dan ben ik extra blij met ons ruime huis nu. Ik heb er heerlijke jaren beleefd, maar het was er wel vol…

Op de foto zie je een hoekje van de woonkamer. Achter de tv de commode voor de baby, daarachter een tafeltje met mijn naaimachine. Hier staat hij beschermd onder een witte kap. Dat was ook wel nodig. Ik heb het een keer meegemaakt, dat ik heel snel een handdoekje moest ophouden bij mijn poepende baby, omdat anders echt de naaimachine de volle laag had gekregen…

Ons huis: met zolder

Aan de achterzijde van deze naaimachine van zilver karton zie je mijn huidige naaiplek. Op zolder heb ik natuurlijk eerst even goed opgeruimd, om blogwaardige foto’s te kunnen maken;-) Je ziet een fietswiel? Dat klopt… Mijn oudste won een geweldige tienerfiets met een prijsvraag, toen ze er zelf eigenlijk al iets te groot voor was. Dus hebben we besloten deze voor de jongste te reserveren. Maar omdat er enige jaren tussen beiden zitten, staat ‘ie dus ’tijdelijk’ in mijn hoekje.

naaiplek diydiva

Ik ben reuze blij met deze ruimte. Ik heb het onlangs gerestyled, want ik puilde er weer uit. De genoeg is genoeg challenge is dus geen overbodige luxe voor mij. Zie je drie ijzeren bakjes (en mijn schaar) op de magneetstrip? Volgens Ikea is het voor in de keuken en kun je er ook messen op kwijt, maar ik vind ‘m enorm handig voor naaispulletjes.

naaizolder diydiva

Je ziet drie machines op een rijtje, want momenteel heb ik een logé op zolder: de Pfaff Creative 1.5. Als blogger ben ik gevraagd ‘m 3 maanden uit te proberen. Dat doe ik graag, want ik heb altijd al eens willen werken met een borduurmachine. Ontwerpen maak je met de software op de computer en dan gaat de USB stick vervolgens in de borduurmachine, die trouwens ook ‘gewoon’ kan naaien! Morgen komt een verslag van onze eerste kennismaking op mijn blog!

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.