scrapbook diydiva
scrapbook

Mijn mode scrapbook

Ik wil jullie vandaag mijn mode scrapbook laten zien. Het idee zat al lang in mijn hoofd, dat ik mijn zelfgemaakte kleding wilde bewaren ook nadat het kledingstuk was versleten en weggedaan. Zodoende kwam ik uit op foto’s in een speciaal album. Ik ben er in 2013 aan begonnen en het is nog niet af. Sterker: het zal niet afkomen, want steeds zal ik nieuwe kledingstukken toevoegen.

Eigenlijk is dit mijn eerste echte scrapbook. Het is al veel verder dan mijn familie-stamboomboek, waar ik ook mee bezig ben. Ik wil vooral heel vrij bezig zijn in vorm van het papier en inhoud. Het is zeker niet allemaal in één stijl. Je zult het mode scrapbook nog vaker gaan tegenkomen op mijn blog, vandaag komen de pagina’s over de modeshow aan bod.

scrapbook mode diydivaHet mooie papier is van een Sewing birds kartonblok van Tilda dat ik kocht bij Pipoos. Zo mooi, dat ik de voorkant van het blok gelijk heb gebruikt als voorkant van mijn scrapbook. Natuurlijk heb ik er wel wat aan veranderd: de titel in het paars is opgeplakt en rondom zit een vrolijk plakbandje met functie. Samen met een stuk karton hierachter is een envelop gemaakt, waar nu een grijze karton uitsteekt.

Eigenlijk is dit een offline blog, zo´n mode scrapbook. Alles wat je anders in een blogpost zou neerpennen, heb ik nu op papier gezet. Het is ook leuk om later eens door terug te bladeren…

modeshow tekst

Dit schreef ik over een DIY modeshow in 2012. Het was een wedstrijd: maak een mooie outfit met stoffen uit een bepaalde winkel. Hoewel het ontwerpen en naaien leuk was, werd de modeshow zelf een desillusie. Ook daardoor besefte ik dat ik ooit de juiste keus had gemaakt, tussen geschiedenis studeren of naar de mode academie gaan.

Rechts op de bladzijde zie je mijn zelfgemaakte postman bag, samen met een reclame voor een soortgelijke tas uit een webshop, die zeker 100 Euro duurder is;-)

scrapbook diydiva

De modeshow gaat verder met een jeugdige diva in een wolk van paarse tule en paillettenstof. Wat een ramp om mee te werken, dat laatste. Aan de rechterkant zie je een model lopen met mijn Maxima postpak outfit. Het hangt nog steeds in mijn kast en zal er bij beter weer zeker uitkomen!

Als jullie iets zelf maken, zorg je dan ook dat je er foto’s van hebt? Of verdwijnt het alleen in het archief van je herinnering…?

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.