Project Life,  scrapbook

Project Life: wat is dat nou eigenlijk?

Mar10 kijkt vandaag naar … Project Life.

Wat houdt het nou eigenlijk in? Project Life is verzonnen door Becky Higgins, een Amerikaanse die een druk leven heeft en daarbij ook wil scrapbooken. Zo kwam ze tot een “basis-variant”: schaar, lijm, snijmallen en vaardigheden zijn niet nodig. Je kiest alleen een passend kaartje voor de teksten en je foto’s en stopt dat in een plastic hoesje, met een duur woord “pageprotector” genaamd. That’s all.

project life diydiva

Creatief?

Op zich leuk, maar volgens mij kun je hier ook veel minder creativiteit in kwijt… Ik hou er juist van om zelf de bladen te maken, die de ondergrond worden voor mijn foto’s. Niets leuker dan bij de kantoorboekhandel een groot vel gekleurd karton te kopen, waaruit ik dan verschillende bladen snij in een bijzondere vorm. De kern van het scrapbooken is voor mij ook de lol om allerlei stansjes, lintjes en bloemetjes toe te voegen, hetgeen volledig ontbreekt bij Project Life.

vakantie scrapbook 1 diydiva

Becky is binnen…

Becky Higgins heeft een hele lijn ontworpen, van kaartjes tot hoesjes tot albums. Het idee is dat je zo sneller (en zodoende dus zonder schuldgevoel) je scrapbook wekelijks of zelfs dagelijks (…) kunt bijhouden. Op haar site (http://beckyhigginsprojectlife.com/) zie je een fragmentfoto van de albums van haar kinderen: gezien de data op de rug, zit er per album twee jaar in… Ik gok dat haar volgende producten kasten zullen zijn, waarin je die enorme hoeveelheid albums mooi kwijt kunt 😉

Natuurlijk kun je ook thema-albums maken, bijvoorbeeld over de voorbereidingen en je uiteindelijke huwelijksdag. Of wekelijks een paar foto’s toevoegen. Dat lijkt mij ook beter voor de historici van de toekomst: waar je van vroeger tijd alles bewaarde, omdat er slechts weinig was overgebleven, zul je nu moeten gaan selecteren en weggooien. Simpelweg omdat je niet alles kunt bewaren…

Inmiddels zijn er ook alternatieve varianten danwel copycats van Project Life, zoals bijvoorbeeld Snap Life, maar ook bijvoorbeeld American Crafts, Echo Park en We R Memory Keepers hebben hun eigen varianten in pageprotectors.

Zegeningen

Alhoewel ik mijzelf niet een twee drie zie overstappen naar Project Life, vind ik het een interessant concept. (Ik wou dat ik het zelf verzonnen had 😉 Veel mensen kunnen zo kennismaken met scrapbooken. Een van Becky’s argumenten wil ik jullie niet onthouden:

Project Life werkt therapeutisch: je bent je meer bewust van je zegeningen en je prioriteiten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.