snailmail diydiva
scrapbook

Snailmail prijsvraag van Pipoos

Nu kan ik eindelijk mijn bijdrage aan de snailmail wedstrijd van Pipoos laten zien aan jullie! Op 31 augustus verliep namelijk de inzenddatum ervan. Je kunt een heel leuk snailmailpakket ermee winnen. Snail mail is trouwens ontstaan als reactie op de snelheid van e-mail. Deelnemers verrassen elkaar via de gewone post, met enveloppen gevuld met handgemaakte of gevonden aardigheidjes. Zo’n envelop op de mat is altijd een leuke verrassing! Op internet zijn er verschillende groepen te vinden.

snailmail diydivaIk heb een staande kaart gemaakt. Eerst wilde ik er een bendifold vorm van maken, maar dat ging niet lekker. Daarom is het een kaart met daarvoor een half rondje geworden. Dat kan je losmaken, anders past het niet zo goed in de envelop…

De envelop is uit een oud tijdschrift geknipt. Bij ons op het werk staat naast de koffieautomaat de boekenkist. Daarin legt iedereen (medewerkers en vrijwilligers) de boeken die gelezen zijn en weg mogen. Je mag naar hartelust daarin grasduinen en gratis meenemen wat je wilt. Dat is zo’n leuk systeem! Dus daaruit viste ik onlangs een soort Lekturama encyclopedie tijdschrift, met een geweldige oude landkaart van Frankrijk! Bingo, dat werd mijn voorkant.

Bij snailmail horen ook zelfgemaakte stempels, vind ik. Dus op de achterkant een “Mar10”, voorop een fototoestel en een labelstempel speelt een grote rol. Met een gutsensetje heb ik de stempels gemaakt uit Action gummen.
Maar ook gekochte stempels heb ik gebruikt: Prettige Vakantie komt van een nautische stempelset van de Boekenvoordeel. De tekst binnenin de rand: “Ik neem je mee op reis” “naar Rome en Parijs” is gestempeld met Hema letterstempels. Het is natuurlijk ontleend aan het liedje van Gers Pardoel.

De tickets zijn van de Pipoos (de kleintjes), de anderen zijn echt: van Real Madrid en een Chinees theater. Daar ben ik helaas niet zelf geweest. Ze kwamen bij toeval uit bibliotheekboeken rollen deze zomer en kwamen mij geweldig van pas. Het Griekse envelopje aan de achterkant zat rond een koelkastmagneetje dat wij van opa en oma als souvenir kregen.

Verrassingen horen ook bij snailmail. Daarom zit er in het envelopje een mini-fotoalbumpje voor de zomer van 2014, plus een kaart-tag met mijn adresgegevens.

En…

… met mijn inzending heb ik een geweldig snailmail pakket van Pipoos gewonnen!!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.