Project Life,  scrapbook

Tips en trucs: goedkoop Project Life scrappen

Vorige week besteedde ik op donderdag 4 juli al aandacht aan Project Life. Dat is een idee van Becky Higgins om snel en makkelijk je eigen leven te scrapbooken, met behulp van pageprotectors die je vult met tekst op kaartjes en je foto’s. Op zich bewonder ik haar idee (ik wou dat ik het zelf had bedacht 😉 maar ik mis ook de nodige creativiteit erin…

Vandaag in de Tips en trucsrubriek breng ik mijn eigen Hollandse, goedkope variant!

Project Life Hollands1

Voetbalalbum

Heb je nog voetbalplaatjesalbums liggen van je kinderen, vergeten in een hoek? Dan is dit het moment om ze te legen. Voetballers eruit, eigen teksten en foto’s erin! Niet alle voetbalplaatjesalbums zijn geschikt. Met plakplaatjes lukt het niet, je moet er een hebben met plastic mapjes. Was dat niet de variant van de Plus???

Zelf project life kaartjes maken

Iets dat ik zelf erg leuk vind, is m’n eigen kaartjes hiervoor te maken. Met behulp van een malletje (bijvoorbeeld een oud bankpasje, of zo’n kartonnen reclamekaartje voor tijdschriften, zoals het gele Linda. kaartje hieronder) teken je snel de omtrek, die je vervolgens zelf uitknipt.

project life goedkoop diydiva

Met een beetje zoeken vind je ook wel een grote pons op kaartjesformaat, maar hĂ©: dit blogbericht ging over de goedkope variant 😉 Er is wel een nadeel, je werkt namelijk alleen met kleine plaatjes en foto’s. Maar is dat nou echt negatief…? Het bespaart weer dessinpapier en fotopapier en fotoprinterinkt!

Voor de afwisseling zou je er ook wat grote A4 plastic hoezen tussen kunnen stoppen, die je vult met een leuk dessinkarton en een mooie grote foto erop.

Project Life bewaar je in een ordner. De voetbalplaatjespagina’s passen in een 4, maar ook een gewone 2 ringband. Koop dus gewoon bij de Action of elders een leuke ordner, of pimp een bestaande! Er zijn ontzettend leuke sjablonen (te koop of ook zelf te maken), die je kunt spuiten op de buitenkant (en natuurlijk ook binnen…).

Kortom: je kunt ook creatief zijn met Project Life…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.