Dissfordazzle vakantie dagboek diydiva
papier,  scrapbook,  scrapbook vakantiealbum

Zomergevoel in boekvorm = vakantie album

Een goede manier om het fijne zomergevoel langer vast te houden is een zelfgemaakt vakantiedagboek. Niets leuker dan op een gure herfstavond nog even te bladeren door de zomer van 2018! Er zijn veel aanbieders van digitale fotoalbums, maar ik maak het liefst mijn jaarlijkse scrapbook album!

scrapbook vakantie stempels diydiva

Voorbereiding

Vooraf maak ik thuis altijd al een album, alleen nu niet. Afgelopen jaar viel ik als een blok voor de stationary sets van Disfordazzle, te koop bij het Kruidvat. Het vakantiejournaal kan enige zomers mee.

Dissfordazzle vakantie dagboek diydivaDe grap is wel dat er voorop staat “I’m going to see the world”. Nou, meestal komen wij Nederland niet uit 😉 Ik heb in mijn leven al wel veel gezien, zeg maar van Ierland tot Spanje tot Rusland, maar het meeste was in mijn jeugd. Ik vind ons land prachtig, en ontdek daar graag nieuwe regio’s, zoals laatst Salland. Daarbij komt dat ik het gauw zat ben in de auto en een lichte vliegangst heb.

Toch droom ik van verre reizen. Samen met oudste dochter deel ik een fascinatie voor Japan. Met manlief “móet” ik ooit nog iets doen met de Camino, de pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostella. Met het hele gezin dromen wij ook van Amerika dan wel New York. Nu nog de bijbehorende zak met geld regelen…

 

Aan de slag

Ik vul mijn album altijd al tijdens mijn vakantie! Dat werkt veel prettiger dan na afloop. Natuurlijk kun je lege plekken open laten voor de foto’s, om die later toe te voegen.

Maar ik neem iets heel handigs mee in mijn koffer: mijn mini-fotoprinter. Mijn Canon Selphy (al een ouder model, ’t is een Marktplaatsje) heeft het formaat van een forse doos bonbons, dus kan makkelijk mee. Zo kan ik gelijk foto’s afdrukken en inplakken. Op de foto hieronder zie je hoe klein deze is.

vakantie scrapbook maken diydivaTegenwoordig is er een goed alternatief. Bij het Kruidvat kun je heel makkelijk via je telefoon (of gewoon via je camera) foto’s direct laten afdrukken in de winkel. En nee, dit is geen gesponsorde blogpost 😉 Ik zag ook bij de Mediamarkt deze optie, dus het is op nog meer plaatsen mogelijk.

Mocht jij na afloop beginnen met een vakantie album, dan hoop ik dat je portemonnee (of koffer) nog vol zit met bonnetjes en tickets. Dat is altijd leuk om erbij te plakken. Pak verder de reispapieren erbij, want soms weet je echt de volgorde van de uitjes niet meer. Dat hoort immers ook bij vakantie vieren: het gevoel van tijd kwijtraken!Dissfordazzle vakantie dagboek diydiva

Verlies jezelf niet in het streven naar perfectie: een aantal foto’s met onderschriften is ook goed. Het hoeft geen uitgebreid verslag van dag-tot-dag te worden. Het gaat om het vasthouden van die leuke herinneringen!

Tips en trucs

Ik heb inmiddels scrapbooks in alle formaten gemaakt en weet nu wel zo’n beetje wat het prettigste werkt. Op YouTube heb ik trouwens een filmpje gezet met drie vakantie scrapalbums, en (belangrijk!) mijn tips en trucs ervoor. Neem eens een kijkje op:

Maken jullie ook elke vakantie een foto- of scrapbook? Of blijven de foto’s toch op je telefoon staan…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.