vakantie scrapboek diydiva
scrapbook,  scrapbook vakantiealbum,  zomer diy

Vakantie scrapalbum is klaar

Het boek is gesloten, de vakantie is helaas voorbij. Ook deze zomer heb ik weer een scrapbook gemaakt. Dit keer had ik gekozen voor het kleinste tot nu toe: ongeveer 10×10 cm. Is dat bevallen?

vakantie scrapboek diydivaNou, nee. Dit formaat (klik hier voor de “making of”) is echt te klein als je foto’s en tekst wil combineren. Op zich kan ik hele kleine fotootjes maken met mijn meeneemprinter. Dat is het probleem niet. Dan blijft er ook wel wat ruimte over om een verslagje bij te schrijven. Maar ik mis juist de details op de foto’s. Die zie je niet op die postzegelformaatjes… En bij grote afdrukken kun je weinig tot niets meer schrijven:

vakantie scrapbook diydivaHoe vind je trouwens ons ‘prive-zwembad’? Niet echt hoor. Op het park was een zwembadje dat om 10 uur open ging. Dan stonden wij al te trappelen, als eersten, om naar binnen te gaan. Meestal hadden we dan tot half 11 het bad voor ons alleen. Of er was hooguit nog een ander gezin, zodat je toch ruimschoots je gang kon gaan. Voor mij is dat dus baantjes trekken.

In het album heb ik ook enkele papieren zakjes (op maat gemaakt) gestopt. In een blauw zakje zit een foto uit het kippenmuseum in Barneveld, met een eikuukel die op de kinderspeurtocht stond. Ik hou altijd van zakjes en envelopjes in mijn albums.

Op zich heb ik dit album ook het minste versierd van allemaal. Als je al mijn scrapbook vakantiealbums wilt zien, neem dan een kijkje op Youtube op

voor een filmpje met bijbehorende tips en trucs. Maar bij dit album dus geen bloemetjes of nix, had daar niet zo’n zin in. De enige decoratie zijn de sticky notes van de Hema, gekocht in Veenendaal. Die zijn dan ook superleuk. Wel heb ik ze met lijm vastgezet, want anders vrees ik dat ze op een dag gaan zwerven…
scrapbooken diydivaEen laatste blik op het album. Tot ziens. Vakantie geslaagd, experiment met kleinste album mislukt… Volgende vakantie wordt het een a5 formaat (dus een half a4tje). Dat is toch het fijnste om mee te werken. De splitpennen zijn op zich wel bevallen, maar liever neem ik toch weer boekbindersringen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.