kralen weven armband schoenendoos diydiva
kinderen,  sieraden,  sieraden tutorial,  weven

Kralen weefraam maken

Wil jij ook zulke leuke armbandjes maken als de DIY Diva, maar heb je geen kralenweefraam? Maak er dan gewoon zelf eentje van een schoenendoos! Kijk hier hoe je dat doet!

kralen weven armband schoenendoos diydiva

Kralen weven

Ik hou van kralen weven. Als kind vond ik het al prachtig om te zien hoe mijn oma mooie ceintuurtjes maakte met indianenmotieven (yep, het waren de seventies…) op een speciaal weefraampje. Enkele jaren geleden vond ik op Koningsdag ook zo’n handig ding, weliswaar in de Disney Prinsessen uitvoering:

kralen weven diydiva

Zelf maken

Op zich zijn de kralenweeframen weer veel beter verkrijgbaar dan een paar jaar geleden. De Action verkoopt er eentje (volgens mij voor hooguit 4 Euro) en ook zijn er houten versies bij Pipoos of andere hobbywinkels. En wat dacht je van marktplaats?

Maar ik kan mij voorstellen dat je dit niet wilt kopen. Omdat het leuk is om een keertje te doen, maar niet vaker… Dan kun je heel makkelijk een kralen weefraam zelf maken! Het enige dat je nodig hebt is een schoenendoos en draad. En kralen natuurlijk.

In de volgende YouTube video leg ik het uit:

Patronen

Je kunt allerlei patronen ontwerpen. Denk dan aan vlaggen, bloemen, maar ook chevrons (van die v’tjes na elkaar) of strepen. Ook Pinterest is een geweldige inspiratiebron. Ik heb een aantal kralenpatronen verzameld op dit Pinterestbord. Maar je kunt ook eenvoudige kruissteekpatronen gebruiken.

3 reacties

  • Ria Scholtes

    Krarenweven vind ik nog steeds leuk, maar de truc met de schoenendoos kwam heel goed van pas voor iemend die nog niet zoveel centjes heeft. Zelf hou ik de kralen die ik aangeregen heb op de naald, die schuif ik dan onder de spandraden, hou dit vast, trek ALLEEN de naald door en rijg dan weer terug. groetjes Ria

  • Judith

    Oh, hier hou ik zo van: allemaal mooie dingen zelf maken :o). Handig ook, dat je even laat zien hoe het ook te doen is met een schoenendoos! Ik vroeg me altijd al af hoe dat nu in zijn werk moest gaan, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik nog nooit iets geweven heb…wie weet, in de toekomst ;o)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.