bloemenarmband maken diydiva
armband maken,  kinderen,  sieraden,  sieraden tutorial

Bloemenarmband zelf maken

bloemenarmband maken diydiva

Het blijft leuk om lekker met kralen in de weer te zijn. In dit bericht laat ik jullie gezellig meegenieten met een fototutorial. De kralen komen bij Pandahall vandaan, namelijk de bloemen (X-BSF1314M) en de peyotes (X-SEED-A013-8-QC07). Het sieraden elastiek is van de Xenos.

Je begint met een rondje bloemen en daartussen steeds 10 kraaltjes. In iedere bloem doe je ook een kraaltje en dan steek je de draad weer naar onderen. Zo maak je een armband. Bij mij was 7 bloemen genoeg, kijk even of dat ook bij jou past…

Ga verder en maak de hele armband rond driehoeken met bloem, zoals in foto 5 en 6. Let op, voor die driehoek gebruik je 7 kralen, bloem met daarin 1 kraal, en vervolgens weer 7 kralen. Op foto 6 zie je nog maar 2 driehoeken, maar in totaal moeten er 7 driehoeken aan de armband komen.

Maak vervolgens een tweede armband, net als de eerste (maar zonder driehoeken!). Dus steeds 10 kralen en 1 bloem, 7x. Doe nu de twee armbanden naast elkaar op een doosje of DS… naai ze aan elkaar. Aan de tweede armband maak je nu wel driehoeken, die je tegelijkertijd aan de andere armband vastmaakt.

Voor deze armband heb ik gekozen voor allemaal bloemen in pasteltintjes, omdat dit zo leuk bij de kraaltjes past. De knalrode bloemen heb ik apart gehouden. Maar die zouden nu ook geweldig staan bij een Valentijnsarmband… Je kunt natuurlijk nog meer varieëren. Wat denk je van kleine groene kraaltjes en blauwe bloempjes? Of wat dacht je van een dubbelbrede armband?

Ik heb nog kraaltjes over… en het begint weer te kriebelen…

2 reacties

 • Roza van der Woude

  Ik vind de armbanden met bloemen geweldig, maar heb wel een vraag.
  Hoe sluit je de armband af? Als je het knoopt gaat het zo gauw los.
  Vr gr Roza.

  • de DIY Diva

   Ik heb elastiek gebruikt om te rijgen. Ik heb lange uiteinden (zo’n 5 cm) gehouden bij het knopen. Die restjes heb ik vervolgens met een naald weer door wat kraaltjes terug geregen. Toen nog een knoopje gemaakt en dan weer de rest door kraaltjes stoppen. Met meerdere knopen blijft het bij mij wel zitten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.