sierspeld maken diydiva
sieraden,  sieraden tutorial

DIY Sierspeld maken

Deze mooie sierspeld, aangevuld met bedeltjes, is makkelijk te maken. Oorspronkelijk zag je zo’n speld (in de onversierde variant) op een Schotse rok. Maar deze speld is vooral leuk op een blazer of mooi jasje!

Benodigdheden

De benodigdheden om deze sierspeld te maken, had ik al eeuwen in huis maar het kwam er maar niet van. Ik kan het niet laten om in kralenwinkeltjes of online leuke bedeltjes te kopen. Zo had ik inmiddels een leuk aantal daarvan verzameld. Omdat ik mijn voorraad wil gaan gebruiken en opmaken, kwam deze DIY mooi uit!

 

  • sierspeld
  • leuke bedeltjes, die bij jou passen
  • mooi lint
  • zilverdraad (en tangetjes om het te buigen en snijden)
sierspeld maken diydiva

Deze DIY is vrij simpel. Je zorgt ervoor dat je net zoveel bedeltjes hebt, als er oogjes aan de speld zijn.

Het resultaat

sierspeld maken diydiva

De DIY Diva is nogal eigenwijs, dus ik draag mijn nieuwe sierspeld graag schuin op de revers van mijn blazer. Geeft ook een leuk gerinkel! Maar als je ‘m recht draagt, dan komen de bedeltjes meer tot hun recht.

Let op

Let een beetje op waar je de speld doorheen prikt. Ik draag ‘m op een sweatstof blazer, waarbij je niet echt gaatjes ziet als je de speld weghaalt. Maar als je een heel duur zijden jasje hebt… dan moet je oppassen met prikken. Snap je? De speld kan de stof beschadigen en definitieve gaatjes achterlaten!

Betekenis

Om echt een persoonlijke sierspeld te maken, moet je bedeltjes kiezen die echt iets voor jou betekenen.

Op de fotoinzet zie je beter welke bedeltjes ik heb gebruikt: een naaimachine (hoef ik toch niet uit te leggen), een sleuteltje (kan voor diverse zaken staan, ik vind het sleuteltje van mijn hart wel mooi…), een speentje (symbool voor mijn kinders), een Jezus (probeer ik te volgen), een pump (kan ik niet op lopen, maar vind ik prachtig. Staat ook voor: mooie kleren), een fiets (belangrijk voor de me-time) en nog een mooi bloemen kruis (mijn rust en zingeving in het leven).

Ook het lintje past bij mij: op de strik zie je een paspop, naaimachine en andere toebehoren.

Welke bedeltjes zouden jullie kiezen, en vooral: waarom?

divaatje 100 x 100

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.