Hipanema armband diydiva
armband maken,  kralen weven,  sieraden

Ibiza armband is lastig te maken…

Al tijden wil ik een Ibiza armband zelf maken: je weet wel, zo’n armband die eigenlijk bestaat uit allerlei verschillende armbanden bijeen. In Nederland noemen we het een Ibiza armband. De grote buitenwereld spreekt echter van een Hipanema armband, naar de gelijknamige wijk in Rio de Janeiro, Brazilië. Hipanema armband diydivaDie armband is reuze leuk om te zien, ook reuze leuk om te maken, totdat de sluiting eraan moest. Dat was zo hopeloos…

Eerst heb ik geprobeerd het ijzertje te klemmen de laatste kralenrij, dat bleef niet echt zitten. Daarna heb ik alle einddraden door het “gat” van de sluiting gedaan en vervolgens de sluiting dichtgeknepen. Ging weer los. Uiteindelijk ben ik met veel lijm tekeer gegaan, maar om nou te zeggen dat alles goed vast zit… Nou, nee. Echt mooi is het ook niet geworden. Je ziet dat de sluitingen nogal wat butsen hebben opgelopen (open-dicht-open-dicht en nog een keer).

Een volgende keer ga ik eerst alleen de draad weven op het eindje (gezien op pinterest). Dan wat lijm en dan voorzichtig de sluiting dichtknijpen. Eventueel naai ik eerst alles vast op een stukje stevige stof of karton.

Hebben jullie tips voor dé ideale sluiting?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.