Wilhelmina armband
sieraden

Money money money armband

Het is 5 mei, de dag om vrijheid te vieren. Vandaag heeft de DIY Diva een mooie bijpassende DIY van een ander om te laten zien, namelijk een dubbeltjesarmband!

Wilhelmina armband

Op zoek

Na enig zoeken heb ik er eentje kunnen kopen: een armband, gemaakt van 10 cent stukken met de overgrootmoeder van de huidige koning erop, Wilhelmina. Deze dubbeltjesarmbanden werden gemaakt in de Tweede Wereldoorlog. Het was een soort van verzetsdaad om zo’n sierraad met de beeltenis van de koningin te dragen.

Toen ik voor de eerste keer in Amsterdam was met mijn oudste dochter, op ons jaarlijkse uitje samen, zag ik diverse armbanden in de etalage liggen. We gingen het Jordaanse winkeltje in, en al spoedig teleurgesteld weer uit. Ik vind 75 Euro voor een armband namelijk best veel geld. Daarna heb ik marktplaats.nl in de gaten gehouden en zowaar: in een buurdorp werd een gelijke armband voor 30 Euro aangeboden. Dat vond ik een redelijke prijs. De mevrouw die ‘m verkocht was zelf een Engelse. Ze had de armband in haar vaderland ergens op een rommelmarkt gekocht. (Waarschijnlijk voor ’n prikkie, want wat weten Engelsen nou van Wilhelmina?) Ik ben er erg blij mee!

geld armband

Zagen

De armband is gemaakt door met een figuurzaagje het silhouet van Wilhelmina uit diverse dubbeltjes te zagen. Ik denk dat eerst er een gaatje in werd geboord, waarna er een figuurzaagje erin kon. Aan de randen zijn oogjes en schakels gemaakt, dus ik gok dat er toch een zilversmid aan te pas moest komen. Eigenlijk ben ik benieuwd of je die truc ook met Euro’s zou kunnen uithalen, dus die te lijf gaan met een figuurzaagje 😉

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.