hotel New York Rotterdam
armband maken,  paracord,  sieraden,  sieraden tutorial

Paracord armband maken

Afgelopen zaterdag was ik bij hotel New York in Rotterdam. Op weg naar de Fenix loods II aan de overkant, liep ik over een brug die vol zat met slotjes van verliefden. Leuk! Ik had al wel gehoord van zoʻn brug in Parijs, maar dit was de eerste Nederlandse versie die ik zag. Het deed mij denken aan mijn bijbehorende paracord armband.

Paracord armband

Nog nooit een leuke paracord armband geknoopt? Dat moet je dan toch eens proberen. Starterssets vind je misschien nog in de speelgoedwinkel. Het paracord is in diverse kleuren te koop bij de Action, bij de fiets en auto spullen. Dit is de ideale beginnersarmband om te maken! Het is namelijk niet moeilijk. Deze armband is geïnspireerd door bruggen met vol sloten die verliefden daar achterlaten…

brug met slotjes

Verliefde stelletjes schrijven hun namen op een slot, maken dit vast aan het hek en gooien daarna de sleutel in het water. Dit alles als teken van hun eeuwige liefde en het geloof dat zij elkaar nooit meer loslaten. Romantisch, hè?

Deze armband is in een kwartier-twintig minuutjes te maken. Het is leuk om te doen en ook zeer geschikt voor jongens. Speel met kleuren en maak een stoere armband!

De Engelse naam van deze paracord armband is helix lanyard. Ik heb ‘m opgeleukt met bedeltjes in de vorm van een “sleutel-hartje”. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen bedel- of kralenvoorraad gebruiken! In deze YouTube DIY tutorial zie je precies hoe je ‘m zelf knoopt.

Als je liever een andere armband maakt, de Cobra, dan kan dat ook. Neem maar een kijkje op mijn eigen DIY kanaal op YouTube.

Nog meer creatiefs…

Volgende week vertel ik meer over wat ik in de Felix loods deed en show ik mijn “maritieme” outfit. Verder is het een beetje business as usual: ik haak dagelijks een toertje aan mijn deken (zit al op ruim 80 cm, van de 200…). Daarnaast wacht mijn kerstsok op een paar toeren. Ook heb ik weer wat ander haakwerk opgepakt, mijn Zeeuwse knop. Eerst wilde ik daar een tas van maken. Maar het verschil in grootte van de voor- en achterkant maakte dat ik overstapte naar plan B: een gehaakt topje. Hoe ik verder haak met mijn kaper (muts) weet ik nog even niet, dus die blijft liggen.

Fijne week allemaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.