broche soutache diydiva
sieraden,  soutache

Soutache broche maken

Met soutache kun je zelf mooie sieraden maken. Vandaag laat ik jullie een paarse broche zien, die ik al een tijdje geleden heb genaaid.

broche soutache diydiva

Soutache is vooral in Oost-Europa en Zuid-Amerika erg populair. Je hebt er speciaal soutacheband voor nodig, dat bestaat uit twee ‘tunnels’. Daartussen zit een geultje, waarin je met de hand steekjes naait om alles vast te maken. Verder voeg je veel kralen toe, zowel kleine peyotes als grotere. In een eerder blog lees je meer over soutache.

Het is een van mijn eerste probeersels en ik zeg het zelf maar alvast: dat kun je zien ook… Met name bovenin zie je dat de verschillende soutachebandjes niet netjes recht naast elkaar zijn genaaid. (En zie ik nou ook al een lelijk vlekje op het wit?).

Het onderstuk vind ik wel grappig, dat bungelt eronder en is verbonden met twee kraaltjes. De achterkanten van de twee delen zijn beplakt met vilt. Op het bovenste deel is ook een veiligheidsspeldje vastgenaaid.

Op zich is dit soutachestuk nog vrij bescheiden. De meeste werkstukken die je ziet zijn heel uitbundig. Trouwens, dit is een door mijzelf verzonnen patroon. Eigenlijk is het ontstaan tijdens het naaien. Ik had eerst het onderste gedeelte gemaakt en het bovenste kwam daar ‘vanzelf’ bij…

 

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: