Holland soutache 1 diydiva
sieraden,  soutache

Verder met soutache

Ken je dat? Projecten die blijven liggen, omdat er iets mee is… Het lastige is dat dit ‘iets’ moeilijk te omschrijven is. Want als je wist hoe het wel moest, dan was je wel op die manier ermee verder gegaan! Nou, dat had ik dus met mijn Hollandse soutache ketting. soutache holland diydiva

Ontevreden

Ik was er al een tijdje geleden mee begonnen. Het begin vond ik wel aardig, rondom de twee tulpjes, maar de rest zag er armoedig uit. Bij soutache is het belangrijk dat je de steekjes niet ziet, maar dat alles een ronde, vloeiende lijn heeft. Nou, dat was dus duidelijk niet zo. Kijk maar eens naar het ene tulpje rechts, dat is schots en scheef omlijnd. Misschien moet ik niet zo streng zijn voor mijzelf: het kan veroorzaakt zijn door de kralen die ietwat verschillen in grootte.

Daarbij komt dat de grote kraal, gelijk links van de twee tulpjes, eerder ovaal dan rond is. Ik vind het er niet mooi uitzien, al is het wel de juiste kleur. Je moet weten dat ik inmiddels al heel veel kralenwinkeltjes en webshops heb doorgeploegd, op zoek naar de perfecte ronde, donkerblauwe kraal. Klinkt gek, je zou denken dat die overal te koop zijn, maar nee…

Inspiratie

Maar goed, omdat ik niet tevreden was, ging ik lange tijd niet verder. Tot gisteren…

Holland soutache 1 diydiva Toen was de inspiratie er opeens. Ik ben gewoon opnieuw begonnen, met eenzelfde tulpkraal die ik nog had. De losse bandjes heb ik nog niet weggewerkt, misschien dat ik daar ook wat krullen van draai.

Ik heb de tulpkraal eerst op vilt geplakt en daarna omringd met twee rijen kleine kralen, zodat ‘ie ingebouwd zit. Die techniek had ik ook gezien bij anderen, rondom cabochons. Verder zie je dat de lijnen mooi rond zijn.

Het enige waar ik nog niet tevreden over ben, is het buitenste lijntje met een strassketting. Ik wil het liefst dat de steentjes naar voren wijzen, terwijl zij nu de zijkant markeren. Dus daar moet ik nog wat aan veranderen. Misschien doe ik er dan nog een bandje erom, maar aan de andere kant laat ik ‘m mogelijk zo.

In ieder geval: ik ga gewoon weer door ermee en laat mijn Holland soutache nu niet meer zo lang in de kast wachten…

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.