ananas pinata zelf maken diydiva
Sinterklaas

De beste Sint surprise tips!

O, kom maar eens kijken, wat ik nu voor surprise heb gekregen! De DIY Diva deelt tips en ideeën voor een leuke Sinterklaas, met veel makkelijke surprises.

Begin vroeg

  • Begin vroeg! Nu is je bestelling van het kadootje van Bol nog vandaag of morgen in huis. Als je wacht tot de week voor Sinterklaas kan de bezorgtijd oplopen van 3 tot 5 werkdagen. Een groot risico dus of het nog op tijd komt… De decembermaand is leuk, maar kent al genoeg stressmomenten. Vermijd dit en begin op tijd!
  • Het gaat niet alleen om de bezorgtijd. Als je iets wilt dat helemaal een hype is, dan loop je het risico dat dit op het laatste moment is uitverkocht.
  • Een voordeel van vroeg beginnen aan een surprise: als het toch mislukt (zoals mijn papier maché in een puddingvorm, die niet als een mooie taart topper, maar meer als een mummie opdroogde), dan kun je altijd nog aan plan B beginnen!
  • Verzamel vanaf nu alles wat van nut kan zijn: wc-, maar vooral keukenrollen, lege plastic puddingverpakkingen (daarmee maak je een geweldig taartje, zoals je op de foto ziet), schoenendozen, maar het liefst grote kartonnen dozen van gekochte tv’s of kasten.bruiloft geld geven diydiva

Papier maché ananas

Ken je iemand die het liefst op een tropisch eiland wil wonen, of een sportief typje dat veel fruit of smooties neemt? Dan kun je aan de slag met papier maché! Bedenk dat in deze koude dagen de droogperiode veel langer is, dan als je bijvoorbeeld in de zomer een pinata maakt. Dus wederom: begin op tijd! Gebruik een ballon of kippengaas als ondergrond voor papier maché. Ik deed altijd krantensnippers in een emmer met behanglijm. Maar het krantenpapier verpulvert niet zo lekker. Tegenwoordig haal ik gewoon stroken krant door de behanglijm en plak die dan op.

ananas pinata zelf maken diydiva

Surprise voor sportief kind

Idee voor sportieve kinderen: Mijn jongste toverde met groen plakplastic en gewoon plakband een schoenendoos om in een sportveld. Sint stond in het doel en de mascotte in de doos, in de kleedkamer die ze daar had gemaakt! Achterop de mascotte staat de naam van het meisje dat ´m kreeg, door mij geborduurd met de Pfaff Creative 1.5. Natuurlijk is de mascotte gekleed in een vilten versie van het sporttenue!

surprise sint maken sportveld diydiva

Speciaal een tip voor DIY mama’s en papa’s: blijf op de achtergrond! Tuurlijk, iedereen weet hoe creatief jij bent en je kunt vast een fantastische surprise knutselen voor je schoolkind, maar doe het niet!

Ik stuurde wat, door het outfit van de aapmascotte te maken, ook dankzij mijn borduurmachine, maar de rest was helemaal gemaakt door de kleine. Dus ja, dan krijg je scheef opgeplakt groen tape als gras en hockeyveldlijnen die niet congruent lopen. Soit! Geniet van het samen knutselen en stuur voorzichtig bij. Zou jouw kind blij zijn, als ‘ie het eigen maaksel zou krijgen?

Laptop surprise

Een eigen laptop, die wil iedereen wel krijgen van Sint en zijn Pieten!

laptop surprise maken diydivaIn mijn gastblog voor Christmaholic laat ik stap voor stap zien hoe jij zo’n gave laptop maakt!

Koelkastmagneten als kadootje

Met een vel magneetfolie (ik kocht het bij de Wibra destijds) maak je hele persoonlijke koelkastmagneten.

koelkastmagneet diydiva
Koelkastmagneten surprise

Rechts onder de groene kookwekker zie je de zelfgemaakte magneet met een vakantiefoto uit Brussel.

Surprise voor jonge kinderen

Dit is een leuke stoere surprise, die heel geschikt is voor jonge kinderen die hun eerste niet-gelovige Sintfeest vieren.

surprise idee jongen diydiva

Deze versie van ongeschilderd karton is nog behoorlijk basic, maar met wat plakkaatverf wordt het helemaal echt! Het kado verstop je uiteraard in het zwaard…

Hou het leuk!

Het moet wel voor iedereen leuk blijven! Wees spaarzaam met “vieze” surprises (al ziet een drol van randjes ontbijtkoek er viezer uit dan het is) en wees mild in je gedichten. Tuurlijk, Sinterklaastijd is ook om een beetje te prikken/prikkelen, maar als iemand in tranen uitbarst ben je toch een beetje te ver gegaan…

Veel plezier met de voorbereidingen, hebben jullie nog leuke surprise ideeën?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.