De beste Sint surprise tips!

Dille Kamille sint vingerpopje diydiva

  • Begin vroeg! Nu is je bestelling van het kadootje van Bol nog vandaag of morgen in huis. Als je wacht tot de week voor Sinterklaas kan de bezorgtijd oplopen van 3 tot 5 werkdagen. Een groot risico dus of het nog op tijd komt… De decembermaand is leuk, maar kent al genoeg stressmomenten. Vermijd dit en begin op tijd!

 

  • Het gaat niet alleen om de bezorgtijd. Als je iets hyperigs koopt, zoals bijvoorbeeld gel-a-peel loop je het risico dat dit op het laatste moment is uitverkocht.

 

  • Een voordeel van vroeg beginnen aan een surprise: als het toch mislukt (zoals mijn papier maché in een puddingvorm, die niet als een mooie taart topper, maar meer als een mummie opdroogde), dan kun je altijd nog aan plan B beginnen!

 

  • Verzamel vanaf nu alles wat van nut kan zijn: wc-, maar vooral keukenrollen, lege plastic puddingverpakkingen (daarmee maak je een geweldig taartje, zoals je op de foto ziet), schoenendozen, maar het liefst grote kartonnen dozen van gekochte tv’s of kasten.bruiloft geld geven diydiva

 

  • Aan de slag met papier maché? Bedenk dat in deze koude dagen de droogperiode veel langer is, dan als je bijvoorbeeld in de zomer een pinata maakt. Dus wederom: begin op tijd! Gebruik een ballon of kippengaas als ondergrond voor papier maché. Ik deed altijd krantensnippers in een emmer met behanglijm. Maar het krantenpapier verpulvert niet zo lekker. Tegenwoordig haal ik gewoon stroken krant door de behanglijm en plak die dan op.

ananas pinata zelf maken diydiva

  • Hou het leuk! Wees spaarzaam met “vieze” surprises (al ziet een drol van randjes ontbijtkoek er viezer uit dan het is) en wees mild in je gedichten. Tuurlijk, Sinterklaastijd is ook om een beetje te prikken/prikkelen, maar als iemand in tranen uitbarst ben je toch een beetje te ver gegaan…

 

  • Speciaal een tips voor DIY mama’s en papa’s: blijf op de achtergrond! Tuurlijk, iedereen weet hoe creatief jij bent en je kunt vast een fantastische surprise knutselen voor je schoolkind, maar doe het niet! Ik stuurde wat, door het outfit van de aapmascotte te maken, ook dankzij mijn borduurmachine, maar de rest was helemaal gemaakt door de kleine. Dus ja, dan krijg je scheef opgeplakt groen tape als gras en hockeyveldlijnen die niet congruent lopen. Soit! Geniet van het samen knutselen en stuur voorzichtig bij. Zou jouw kind blij zijn, als ‘ie het eigen maaksel zou krijgen?

surprise sint maken sportveld diydiva

  • Idee voor sportieve kinderen: Mijn jongste toverde met groen plakplastic en gewoon plakband een schoenendoos om in een sportveld. Sint stond in het doel en de mascotte in de doos, in de kleedkamer die ze daar had gemaakt! Achterop de mascotte staat de naam van het meisje dat ´m kreeg, door mij geborduurd met de Pfaff Creative 1.5. Natuurlijk is de mascotte gekleed in een vilten versie van het sporttenue!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)