Winaktie crea-hop Sinterklaas!

Al eerder was ik enthousiast bezig met porseleinverf en -stiften. Nu hou ik het heel eenvoudig, met een witte beker en één zwarte stift. Tijd om het dak op te gaan voor de Sinterklaas crea-hop, met de kans om mooie porseleinstiften te winnen!

Crea-hop

Het begint een traditie te worden dat de DIY Diva aan het einde van het jaar meedoet met een bloghop. Vorig jaar was er de kersthop, en nu heeft Anne van Simplethoughts.nl het initiatief genomen tot een crea-hop voor Sinterklaas. Samen met bijna twintig (!) andere bloggers geef ik leuke tips voor surprises of lekkers voor de Sint, en daaraan is ook bij iedereen een winaktie gekoppeld. Bezoek dus alle blogs en doe lekker mee aan de wedstrijden!

crea hop sinterklaas diydiva.nl

Surprise

Ik ging al eerder aan de slag met porseleinstiften, maar ditmaal hou ik het rustig voor mijn doen. Van een witte Ikea mok maak ik met een zwarte porseleinstift een echte Sinterklaasmok. Die is heel geschikt voor warme chocomel met slagroom, of misschien zelfs een warme glühwein…porseleinstiften diydiva

Het is niet moeilijk. Na een korte voorstudie op papier begon ik met sint en paard. Je tekent huizen en verschillende daken. Ik koos ervoor om geen details, zoals ramen en deuren te tekenen. Alles is in zwart silhouet, net als de Sint en zijn pieten op het dak.porseleinstiften diydiva

Na het tekenen wordt de beker gebakken in de (huis-tuin-en-keuken) oven. Laat 5 december maar komen!

Winaktie

Bij mij kun je echte Eding porseleinstiften winnen, in rood, rose, paars en natuurlijk zwart. Let wel op dat je beter niet kunt stiften op plaatsen waar eten of drinken komt.

Hoe doe je mee? Volg mij via Bloglovin’ en laat een reactie hieronder achter. Reageren via het Facebookbericht telt ook mee. Je kunt meedoen tot 24 november. Op 25 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

porseleinstiften diydiva

Bloghop

Met deze Sintbloghop kun je een aangenaam poosje doorbrengen, goede ideeën opdoen voor surprises en veel leuke prijzen winnen! Je kwam op mijn blog via Ilse Verhoeven van Kreanimo. Zij heeft een Sinterklaas memory spel gemaakt.

Neem hierna zeker een kijkje bij Melanie Bleeker van Bmellow, om haar Sinterklaasmijter pinata te zien!

Love, de DIY Diva.

37 Replies to “Winaktie crea-hop Sinterklaas!”

 1. Wat enorm gaaf! Dit lijkt me echt enorm leuk om te doen. Ik hoop dat ik er net zulke mooie mokken van kan maken, als dat jij hebt gedaan. Echt prachtig! Ik doe graag mee en volg je inmiddels op bloglovin

 2. Wat een mooie mok is dit geworden. Heb de stiften zelf ook nog liggen, dit brengt mij op het idee om misschien een paar leuke sinterklaas schaaltjes te maken. Nu alleen nog wat tijd vinden om dit te gaan doen. Echt super leuk gedaan!!

 3. Super leuk!
  Met glas- en porceleinverf ben ik al wel bekend, maar ik kwam er achter dat dat nog best lastig schrijft op een mok :p Ik maak dus heel graag kans op deze mooie stiften!

 4. Goedemorgen!

  Wat leuk om via deze crea hop op allerlei nieuwe blogs terecht te komen! Ik ben nieuw hier, maar wát een leuke blog heb je! Ik kom vast binnenkort weer terug!

  Ik doe graag mee met je winactie, onze pleegzoon gaat wegens omstandigheden nog maar één uur per dag naar school en ik zou samen met hem graag sinterklaasmokken gaan maken! Om hem toch wat gevulde dagen te geven, probeer ik iedere dag ook iets creatiefs met hem samen te doen, maar de ideeën waren een beetje op… Nu kan ik er weer vol tegenaan!

  En dan nu maar duimen! Zou super zijn! 🙂

 5. Leuk zeg!
  Ook gaaf om zo op een simpele manier heel leuke persoonlijke cadeautjes te maken!
  En…. je bent de laatste van de hop! Ik ben klaar 😉
  (Kan niet wacht op de volgende, zooooo leuk)

 6. Mijn hobby is handletteren en het lijkt mij heel leuk om iets met het Sinterklaas thema op een porseleinen kopje te zetten.

 7. Ik weet zeker dat mijn dochter dit ook heeeeeeeeel leuk gaat vinden! En ook in de Kerstvakantie straks een hele leuke bezigheid om zo een saai wat servies toch in kerstsfeer te krijgen!! Ik maak graag een kansje 🙂

 8. Wat is hij mooi geworden. Wat andere mensen niet moeilijk vinden nou ja eh tja haha. Ow deze zou ik wel graag willen winnen. Ook vooral om de kleinkinderen hun eigen bord te laten maken. Echt te gek!

 9. Ik ga even een rondje bloghoppen, wat een ontzettend leuk idee. En wat is je beker mooi geworden! Je weet het misschien wel, maar ik heb zelf ook al heel veel porseleinstiften, dus iemand anders mag ze winnen.
  Groetjes,
  Akkelien

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.