Sinterklaas slinger diydiva
Sinterklaas

Sinterklaas slinger maken

Sinterklaas slinger diydiva

Deze slinger is al jaren oud, maar komt elke november weer de schoolkast uit! Hoe het kan weet ik niet, maar elk jaar hangt ‘ie weer precies voor het lokaal van mijn kind. Dit terwijl het een vrij grote school is, met twee gebouwen naast elkaar, ieder met twee verdiepingen. Blijkbaar is er een heel attente juf, die weet dat ik de slinger heb gemaakt… Dat is een van de mooie geheimen van het sinterklaasfeest voor mij!

Zelf heb ik eigenlijk helemaal geen goede herinneringen aan het ding. Ik had beloofd deze slinger te maken, maar juist toen het af moest, werd ik ziek. Ik weet nog heel goed hoe ik met een koortsig hoofd de laatste viltlapjes heb zitten knippen en plakken. Mijn (superhandige!) moeder was gelukkig die dag bij ons, zij heeft ook nog geholpen.

Dus ieder jaar denk ik daar weer aan terug. Maar tegelijk is het een goede waarschuwing dat je moet zorgen dat je je zaakjes op tijd voor elkaar hebt, rekening houdend met wat speling in de planning!

sint slinger diydiva

Genoeg over mij, terug naar de slinger. Een vlag is gemaakt van 2 gelijke driehoekjes stof. Die zijn op elkaar gestikt aan de twee schuine kanten. Hierbij lag de mooie kant van de stof naar binnen. Daarna zijn de vlaggen met de goede kant naar buiten gekeerd. De 3e zijde is vastgestikt in een dubbelgeslagen band (dat lange blauwe lint). Het is een voordelige slinger, want ik heb allemaal restlapjes gebruikt. Ook wel grappig hoor: dat grijs is een restje zomerjack, die bloemetjes een stukje blousestof.

Op de vlaggen is vilt geplakt: een mijter, een pakje, een zwart pietje (tsja, die discussie speelde toen nog niet. Ik ben tegen discriminatie, en heb altijd gehoord: piet is zwart van de schoorsteen), een paard, een 5 dec. en nog meer symbolen. Allemaal zelf getekend en toen uitgeknipt. Op zich is het handiger om het vilt met festonsteekjes handmatig vast te naaien, maar dat zat er destijds niet in. Plakken was sneller…

Natuurlijk kun je plastic vlaggetjes gebruiken, maar dit is toch veel gezelliger ?!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.