zelf poncho maken diydiva
fashion,  kledingtutorial,  Sinterklaas,  winter

Snelle poncho voor fashionista

Op zoek naar een leuke, zelfgemaakte surprise en/of bezig met Stashvember, om je lappenvoorraad te reduceren? Maak dan zo’n snelle cape van een lap fleece! Een naaimachine is niet nodig, alleen een goede (stof)schaar en het onderstaande patroon.

zelf poncho maken diydiva

Kylie

Hoewel Kylie uit mijn barbieverzameling poseert met een zelfgeknipte poncho, is het patroon hieronder voor volwassenen bestemd. De inspiratie kwam van mijn oudste. Voor zo’n 7 Euro kocht zij bij de Action een aztec-print poncho, waarvan ik dacht: “Oh, met een mooie lap fleece zou ik die zo namaken”.

Nu heb ik nog heel veel in mijn lappenvoorraad, maar helaas, niet zoveel fleece meer. Vandaar dat ik het patroon in het klein heb uitgevoerd… Trouwens, een nieuwe barbie garderobe maken van fleece als surprise is ook leuk;-)

Werktekening

zelf poncho maken fleece diydiva

De stippellijnen zijn bedoeld als hulplijn (en vouwlijn), maar niet om te knippen!

Je kunt ervoor kiezen om rondom (of alleen aan de voor- of achterkant) franjes te maken. Dat is wel een heidens karwei, want je moet ze stuk voor stuk inknippen…

zelf poncho maken diydiva

Kylie is echt weer superhip, niet alleen met de poncho, maar wat dacht je van haar culotte? Die nieuwe naam is leuk hoor, maar ik blijf het zien als de broekrok uit de vorige eeuw…

Deze poncho lengte is mooi lang genoeg. Mocht je er eentje knippen, deel je ‘m dan op de social media met mij? Lijkt me super om te zien!

Is dit toch niet de surprise die je zocht? Neem dan een kijkje bij Bol voor andere leuke Sint kadootjes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.