alb stoffe barrett
slip

Helaas pindakaas

De week eindigde met een teleurstelling. Of biedt het mij eigenlijk nieuwe kansen? In ieder geval kroop ik lekker een dag achter mijn naaimachine.

Teleurstelling

Deze week kwam het langverwachte mailtje van Wolplein. Zou ik een van de tien kandidaten mogen worden van hun breiwedstrijd? Ik had er enorm veel zin in. Ik maakte al plannen voor eventuele opdrachten en ik leerde nog wat bij. Zo stond kabels leren breien al heel lang op mijn bucketlist. Het bleek in de praktijk niet moeilijk. Ik had het snel onder de knie.

kabels breien achtergrond

Maar helaas… Ik ben niet geselecteerd als deelnemer. Ik ben teleurgesteld, maar tegelijkertijd ook opgelucht. Destijds met de Knipster wedstrijd van KnipMode is het een hele drukke tijd geweest. Terwijl naaien zelfs mijn “core business” was, daarin ben ik echt heel bedreven. Met breien kan ik nog altijd niet tippen aan het niveau van mijn moeder (en mijn oma vroeger). Dus eigenlijk is het wel terecht. Ik ga de wedstrijd lekker volgen van een afstand en dan stemmen op mijn favoriet. Ik ben benieuwd of er nog mensen meedoen die ik (online) ken uit de creatieve wereld!

vita vest

Het geeft mij ook de ruimte om in de toekomst eens lekker dit mooie vest te gaan breien! Dat had uiteraard niet voor de Wolplein wedstrijd gekund, want het is de bedoeling dat je zelfs iets ontwerpt.

Naaimachine

De afwijzing gaf enorm veel ruimte om nu weer lekker achter de naaimachine te kruipen. Ik heb voor mijn verjaardag een mooie lap lycra van Alb Stoffe mogen kopen en die heb ik eindelijk geknipt. Uiteraard zo zuinig mogelijk, zodat er een kort topje, twee slips en een bralette uit een halve meter konden. Heerlijk!

alb stoffe lycra

Wat ik een volgende keer wel ga doen: meer op het patroon letten. Dat doe je niet als je zuinig knipt, maar kan je werkstukken nog mooier maken. Inmiddels heb ik ook genoeg ondergoed genaaid, dus dan hoef je niet meer zozeer lopende bandwerk te doen, maar kun je op details gaan letten. Ben benieuwd hoe het lycra draagt.

Nadat ik had besteld, las ik het naaiblog van Nie Nie Sewing. Een aanrader trouwens! Zij had ook Alb Stoffe lycra gekocht, en de bijbehorende elastische band. What ?! Als ik dat had geweten… Zojuist heb ik toch maar die band bijbesteld, wel zonde van de verzendkosten. Staat wel gaaf, de jeansblauwe band maakt het bovenstaande setje echt af. Natuurlijk geeft het ook stevigheid, want bij een topje komt dat uit de band eronder. Ik laat de set wel zien als alles af is.

Badpak naaien

Daarnaast ben ik opnieuw aan de slag gegaan met mijn badpak. De stretchnaald zat immers al in mijn naaimachine, dus dan kan je in een keer door. Ik maakte mijn badpak al jaren geleden, maar het was te ruim. Op de foto zie je het blubberen bij mijn bips. Nu heb ik aan de voorkant er zeker 3 cm vanaf gehaald bij de naad onder de borst. Dat was de snelste mogelijkheid om aan te passen en ik hoop dat alles daardoor strakker is. Zo niet, dan zal ik het elastiek bij de benen los moeten maken, het achterpand verkorten en dan alles weer vastnaaien. Dat loont haast niet meer.

badpak KnipMode juli 2011 diydiva

We gaan het uitproberen op vakantie! Ook dit jaar hebben we ergens geboekt waar een zwembad(je) is. Achteraf gezien zijn wij heel blij dat we al relatief vroeg hebben geboekt. Ik las dit weekend dat in Nederland nu elke camping en elk vakantiehuisje wel zoʻn beetje vol is…

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: