Alb Stoffe zelfgenaaide set
slip

Nieuw ondergoed setje gemaakt

Wegens succes herhaald: ik bestelde opnieuw de heerlijke lycra van Alb Stoffe, maar nu in een andere kleur en maakte een setje. Als je een goed patroon hebt, dan kun je snel en makkelijk een voorraad maken: fijn lopende band werk!

Alb Stoffe

De lycra is verantwoord: in Duitsland gemaakt, dus de makers zijn beschermd volgens de Duitse wetten en regels. Daarnaast is een deel gerecycled. Ook is de stof anti-bacterieel, dat lijkt mij wel zo fris voor ondergoed.

Ik kocht de stof bij Villa Sassefras, samen met een bijbehorend stukje band, waarvan ik nog steeds twijfel of dit nu de beste kleurkeuze was 😉

Herhaling

Deze set maakte ik het eerst, van de groen-blauw-paarse variant. Je ziet dat ik de stof zo heb geselecteerd dat dit een paars-blauwe variant werd. Het patroon voor de top is een korte versie van een nagetekend gekocht hemd. De slip maakte ik ooit via een Facebook sew-a-long en is volgens het Ensaid systeem precies op mijn maten getekend. De randen zijn omgevouwen en met stretchsteek vastgenaaid.

alb stoffe performance

Bovenstaande set trek ik als eerste uit de kast. Het enige dat minder is, is dat de band onder de bralette te breed is en opkruipt en omkrult. Ik denk niet dat mijn buik daar iets mee te maken heeft 😉

Voor de nieuwe set nam ik een lap oranje-rose-paars. Ik koos voor het patroon van een nagetekende koop-slip. Dit model is wat lager, dus dat zit lekker met die brede band. Er is bewust gekozen om de “reclame” aan de voorzijde te plaatsen.

Het band-restje sneed ik met mijn rolmes door de helft en naaide ik aan de zijkanten aan elkaar. De top heeft nu dus een halve bandhoogte. Op zich draagt dat heerlijk, want het krult niet op. Wel is het zo dat de band aan de onderkant voor de stevigheid zorgt. En met een halve band… wordt het dus half zo stevig. Ik denk er sterk over om een 2 cm breed wit elastiek erin te stoppen.

Slip naaien

Deze zomer had ik op vakantie niet genoeg ondergoed ingepakt. Ik kocht zodoende bij de NewYorker een driepak lycra slips. Ze waren praktisch naadloos en dat wilde ik ook uitproberen.

Bij de benen van mijn setje heb ik dus geen zoompje gemaakt. Dat draagt prima en haast naadloos. Wel ga ik de volgende keer de stiksels aan de zijkant extra afhechten. Normaal vouw je die om met het zoompje, maar nu komt er dus meer kracht op te staan. Het kruisje heb ik op de gewone manier gemaakt, en daarna aan de zijkanten met een zigzag afgewerkt. Het ziet er al wel wat uitgerekt uit, maar ja. Tis een experimentje!

Wat kost dat?

Ik kocht de oranje stof (een halve meter) voor 13,45 Euro en de band voor 4,20 Euro, dus in totaal 17,65 Euro bij Villa Sassefras. Ik heb stof over, daar gaat nog zeker 1 bh top uit. Zeg dat het snijden en naaien mij voor de hele set een halve dag (een kort middagje, een uur of 4?) gekost heeft. Dat is dus de eerlijke prijs voor een setje.

De drie slips van de NewYorker waren trouwens 7,99 Euro, dus 2,66 Euro per stuk… Bedenk dan maar dat hier ook inkoop, transport (waarschijnlijk vanaf de andere kant van de wereld) en winstmarge vanaf moeten en je weet wat de maker in het naaiatelier heeft “verdiend”!

Volgende keer

Er komt vast een keer een derde setje! Wel wil ik dan eens de voorkant van het topje gaan voeren met mesh, voor extra steun.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.