droomjurken vrolijke sokken breien
sokken tutorial

Verwend

Mijn creativiteit heeft door mijn verjaardag een flinke boost gekregen! Wil jij ook weer eens lekker aan de DIY, kijk dan mee naar deze crea-tips.

Verjaardag

Het werd een rare, maar leuke verjaardag zonder visite. Het begon al een paar weken terug toen ik de miniatuurkas kreeg, die nu bijna klaar is.

miniatuur kas diydiva

Waarschijnlijk laat ik het eindresultaat jullie volgende week op mijn blog zien!

Van diverse mensen heb ik een cadeaukaart of geld gehad. Niets is heerlijker dan cadeau´s uitkiezen voor jezelf! Hoewel ik behoorlijk aan het minimaliseren ben, kan mijn garderobe nog wel wat kledingstukken gebruiken.

Boeken

Met een Bol kaart kocht ik twee boeken, waarover ik al veel gehoord/gelezen had. Ik twijfelde al heel lang over de Droomjurken van Sara Alm & Hannah McDevitt, maar dat is echt een topper!

Het is een boek met patronen om 10 iconische jurken te maken. Zo veel beauties, dat het moeilijk kiezen wordt… Het boek is veel groter dan ik dacht. Ik dacht aan een klein A5 boekje, maar in de praktijk is het haast een koffietafelboek 😉 Het brengt meer dan patronen, het is mooi verzorgd en echt iets om even lekker mee op de bank te kruipen. Kortom: een aanrader voor nog geen 8 Euro!

Daarnaast koos ik voor Vrolijke sokken breien van Dendennis en de Belgische Mr. Knitbear, dat 17,50 Euro kost. Inderdaad een vrolijk boek, mooi vormgegeven, maar ik twijfel over mijn oordeel. Aan de basis van dit boek lag het feit dat Dendennis een haker is, die breien leert van Mr. Knitbear. Nou kan ik inmiddels al aardig sokken breien, maar toch snap ik niet alles in dit boek. Als ik de fotoʻs zie van de basisbeginselen, dan vraag ik mij sowieso af of echte beginners hier mee uit de voeten kunnen.

Maar wat ik niet snap, zijn de bijgevoegde schemaʻs. Wat doe je met een schema van 48, 60 of 72 steken bij het been, die je 4, 5 of 6x moet herhalen, als er voorin wordt gezegd dat voor mijn maat 41 er 64 steken moeten worden opgezet? Moet ik die 4 steken dan maar laten zitten en voor het 60-schema gaan? Met als risico dat ik die krappe sokken, waaraan ik een hele winter heb zitten breien niet meer aan doe…? Of moet ik gaan rommelen met het schema, waardoor dat niet meer mooi doorloopt?

Jammer, maar ik snap het nog niet. Dus kun je nagaan hoe echte newbieʻs hier naar kijken! Terwijl er echt wel grappige motieven in het boek staan. Ik wilde de honingraat altijd al eens proberen, maar ook deze heerlijk ordinaire sokken met ʻfuck offʻ vind ik wel grappig.

arne carlos sloffen breien diydiva

Toch heb ik goede hoop dat ik met wat meer studeren er wel uit kom. Ik heb gewoon een zwak voor mannen die breien, vandaar dat ik het boek kocht.

Lapjes

Ook heb ik ingeslagen bij http://www.stoffen-online.nl. Vanwege mijn hang naar het minimalisme twijfel ik altijd heel lang voordat ik stof koop. De Marken klederdracht katoen is nu eindelijk in mijn winkelmandje verdwenen. Wat ik ga maken weet ik nog niet precies, maar mogelijk een jackje met gestreepte mouwen.

Daarnaast zag ik min of meer toevallig katoen met Mondriaan print op dezelfde website. Met het beeld van het Jacky Kennedy jurkje uit mijn jurkenboek heb ik dat ook besteld.

Heerlijk

Weet je wat zo heerlijk is? Ik heb ook een VVV bon gekregen en ik had er nog eentje liggen van Kerstmis, dus dat is te combineren tot een fijn bedrag. Het is alleen een beetje lastig zoeken naar een wolwinkel die de VVV bon accepteren wil…

Iemand nog tips? Het mag landelijk zijn, want verzendkosten doe ik niet moeilijk over nu ik niet zo snel naar een winkel ga vanwege corona.

2 reacties

 • Merel van Veen

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!

  Ik heb van Wolplein onthouden dat ze je VVV cadeaukaart accepteren. Wellicht zijn er ook nog andere!

  Ik heb al verschillende keren het sokkenboek doorgebladerd, en ben telkens niet overtuigd. Ben benieuwd of je er uiteindelijk iets uit maakt! 🙂
  Veel plezier met je stofjes en het jurkenboek.

 • De Breimeisjes

  Volgens mij gaan die honingraatsokken wel lukken voor maat 41, die heb ik toevallig gemaakt. En dat is zelfs voor beginners een hele leuke steek die er veel moeilijker uitziet dan dat het eigenlijk is.
  Ik vind het boek ook wat onoverzichtelijk, je moet steeds bladeren naar de basisgegevens. Ik heb overigens gewoon mijn eigen vertrouwde hak gebruikt, want de boomeranghiel bevalt mij niet.
  Ik hoop binnenkort te beginnen met de flamingosokken. hopelijk passen die in het schema van mijn maat. Anders is het misschien een idee om iets dikkere naalden te gebruiken?
  De patroonideeën zijn inderdaad geweldig, al zal ik nooit iets maken met dat F-woord.
  Ik ben heel benieuwd naar je jurkjes!
  Groetjes,
  Akkelien

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.