watermeloen sokken regia diydiva
sokken

Echt sokkenweer

Maar niet heus… In deze week met de eerste hittegolf van 2019 toon ik jullie mijn nieuwe paar. Het is watermeloen print katoen, dus wat dat betreft weer wel zomers.

Kado

Voor mijn verjaardag had ik de volgende creatieve kado’s gehad.

sokkenwol diydiva

Ik ben echt superblij met alles. Omdat mijn Schachermayr watermeloen van katoen is, begon ik gelijk daaraan. Deze sokkenwol van Regia is vierdraads en is onderdeel van de Tutti Frutti Color serie. Maar deze kleurencombi vind ik de leukste!

Watermeloen

Ik maakte ze op de breimachine, dus met 2 uur voor 2 breisels, plus een uur in elkaar naaien had ik weer een nieuw paar!

Breimachine

Een nadeel van met de breimachine werken, is dat je niet rondbreit. Voor een handleiding voor handmatig sokkenbreien kun je hier kijken.

passap breimachine diydiva

Zodoende verspringen de streepjes een beetje onregelmatig. Maar omdat ik al snel kramp krijg in mijn vingers van gewoon breien, kies ik toch voor de snelheid (en het regelmatige werk) van mijn Passap breimachine!

watermeloen sokken diydiva

Het leuke is dat ik nog 2 bescheiden bolletjes over heb gehouden. Ik brei immers maat 41 in plaats van de 46 die mogelijk zou zijn… Laat ik nou net een bol in vies rood hebben liggen, die wel prachtig hierbij past!

Dus er volgt nog een paar…

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.