sokken

Kerstsokken

Als ik een top-influencer was, dan zou dit blogbericht vertellen hoe geweldig mooi en fantastisch deze kerstsokken zijn. Maar dat ben ik niet 😉 De DIY Diva is gewoon eerlijk over haar restjes-rommelsokken…

Scandinavisch motief

Al heel lang wilde ik sokken breien met een Scandinavisch motief, in rood en wit. Met de breimachine is dat niet te doen. Die patroontjes wisselen zo vaak van kleur, dat lukt niet. Daarom heb ik besloten voortaan de “simpele” sokken op de breimachine te maken en die met inbreimotief op mijn gemak op de breipennen te zetten. Iedere avond bij de tv brei ik dan een rondje of twee en dan uiteindelijk komen die sokken ook af.

Zo ging het ook met deze kerstsokken.

Maanden breien

Ik heb maandenlang hieraan gewerkt. Soms ook een maandje niet, hoor. Maar nu in december zijn ze lekker af!

Ik gebruik bij het inbreien motieven die 20 steken per sok breed zijn. In totaal heb ik dan een bovenkant van 80 steken. Dat is best wel breed. Het slobbert een beetje, dus ik denk dat ik bij een volgend paar eens wat smaller ga proberen. Met 18 steken per 4 naalden ben ik al 8 steken strakker dan ik nu heb gedaan.

Restjes sokken

Ik noemde het al mijn restjes-rommel sokken en dat dekt precies de lading. Ooit kocht ik een bol rode en een witte merino, om “iets” te breien voor de Leidse 3 Oktober viering. Dat zijn namelijk de kleuren van de stad en het feest. Daar kwam het niet van en nu heb ik de bollen gebruikt voor sokken, maar ik kwam best wat tekort. Daarom werden de voeten wit, nou ja: tien tinten wit.

Als je goed kijkt zie je het wel. Ook het rood raakte op… Dus in plaats van merino pakte ik maar een voordelig restje acryl wol.

Fake it…

Fake it till you make it: als je deze sokken boven mijn schoenen ziet, dan zijn ze geweldig. Dat wordt een kerstnachtdienst in de kerk zonder koude voeten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.