regia tuttifrutti watermelon sock diydiva
sokken

Meloensokken

Van mijn verjaardagskado (een bol watermeloen sokkenwol) maakte ik al één paar, maar ik had nog een flinke rest over. Laat die nou prachtig met een andere bol uit mijn verzameling te combineren zijn… Lees meer over de wedstrijd “te kort” tegen “net genoeg” van de DIY Diva!

Aanrader

Ik kreeg de bol Regia – Tutti frutti in watermeloen stijl voor mijn verjaardag. Niet dat mijn kindjes zo alert zijn om stiekem mijn wensen te onthouden, ik had er gewoon om gevraagd… Per bol was het 8 of 9 Euro, maar dat is een gangbare prijs, zo is mijn ervaring. De wol is een absolute aanrader: fijn om te verwerken en superleuk qua resultaat. #nospon

sokkenwol diydiva

De overige bolletjes liggen trouwens nog te wachten op aandacht. Maar momenteel is mijn leven weer tamelijk druk, dus het komt er niet van.

Ik maakte makkelijk één paar maat 41 op de breimachine.

watermeloen sokken diydiva

Voorraad

Hoewel ik druk bezig ben met het opmaken van voorraad, had ik nog wat bijpassende rode bamboe liggen. Die had ik nog niet gebruikt, omdat hij in de webshop heel mooi leek, maar in het echt een vreselijke kleur was. Maar hij paste perfect bij de watermeloen wol.

Het zou een race tegen de klok worden, of er dus twee sokken mee gemaakt konden worden…

Ik denk dat het tellertje van mijn breimachine ook roet in het eten gooide. Ik had ‘m al vervangen door een andere, want hij sloeg rijen over. Zodoende breide ik dus te lang door. Maar ook bij dit paar, waarbij ik exact dezelfde aantallen rijen aanhield, blijkt er zo’n 2 cm lengteverschil 😉 En het vervelende is dat ik al wol tekort kwam…

Resultaat

Het resultaat van deze sokken: een prima paar voor de winter, dat boven mijn schoenen er keurig uitziet.

Als ik echter mijn (zelfgemaakte) schoenen uit doe…

… dan zie je dat ik met verschillende resten aan de slag moest.

Maar ja, ik heb er weer een paar bij!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.