sokken breien diydiva
sokken

Regenboog sokken

Dochter is gek op unicorns, moeder houdt van regenbogen! Ik schreef al eerder over mijn mislukte regenboog-met-pijltjes sokken, die ik had uitgehaald. Met frisse moed begon ik nu aan een simpeler paar op de breimachine.

Mislukt

regenboog merino wol sokken diydivaZo’n leuk idee, zo’n mislukte uitvoering. Of beter: het werd niet waar ik op gerekend had. Ik begon opnieuw, maar nu op de breimachine. De regenboogwol is van Crystal Palace Mini Mochi – 101 Intense Rainbow. Ook de zwarte merinowol mocht weer meedoen.

Breimachine

sokken breien diydiva

De eerste sok verliep niet helemaal soepel. Enkele malen ging het mis, en moest ik steken ophalen. Daar wordt een sok nooit mooier van, omdat bij mij de steken nog weleens omgedraaid terug op de naalden komen. Bijkomend voordeel van deze wol is de fluffy-heid, waardoor nu ik de sokken draag (en was) die opgehaalde steken steeds onzichtbaarder worden.

sokken breien diydiva

De tweede ging beter, zonder vallende steken. Bij deze machine moet je zelf geconcentreerd blijven werken, zodat de draad goed neergelegd wordt. Maar nu had ik in het oranje gedeelte opeens een stuk draad die veel dikker was.

sokken breien diydiva

Wat een geweldige kleuren, hè? Ook zie je de harige structuur van de wol goed op deze foto. Lekker zacht! Ik heb er een fijn paar nieuwe sokken bij. Ze zijn wel een beetje groot, maar omdat ze meegaan in de gewone was, zullen ze vanzelf wat kleiner worden…

sokken breien diydiva

Je ziet hier een beetje dat ik met de matrassteek aan de binnenkant alles aan elkaar naaide.

Leermomentje

Voor een volgend paar, moet ik opletten dat ik de teen altijd omgekeerd aan hiel maak. Dus als ik een hiel links maak, dan moet ik het teengedeelte rechts plaatsen. Zo komt de “lelijke” kant, waar je afhecht, onder.

De feiten

  • De wol is Crystal Palace Mini Mochi – 101 Intense Rainbow. Ik kocht 2 bolletjes van 50 gram. Daarvan heb ik nog wel een aardige rest over. De zwarte merino is Regia Merino Extra Twist Uni – 9361 Schwartz. Die gebruikte ik alleen voor boord, hiel en teen. Dan heb je er niet veel van nodig.
  • De kosten bedroegen 2 x 8,75 Euro voor de regenboog. De zwarte merino was 3,38 Euro (een aanbieding, normaal 4,50 Euro) voor 100 gram. Ik kocht de wol online bij Wolhalla.
  • Ik doe ongeveer 2 uur per sok, dus 4 uur, op de breimachine. Dit is de tijdschatting als het soepel loopt, dus zonder vallende steken… Daarnaast kost het aan elkaar naaien mij ook veel tijd (vreemd genoeg). Ik denk ook 2 uur per sok. Zodoende heb ik in 8 uur een nieuw paar. Het werkt het prettigst om dit over 1 weekend te verspreiden.

En verder?

Ik heb nog witte en rode merino liggen, net als een flink stuk zwarte merino voor de wintersokken. Voor de zomer is de voorraad nog rianter. Ik wil binnenkort een Pinterest ideetje voor gekleurde streepsokken uitproberen. Maar dan ga ik ook inbreien op de breimachine, dus mogelijk mislukt dit en wordt alles veel te strak…

Kortom: ik ga vrolijk verder. (En draag heel graag mijn warme regenboog sokken!!!).

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.