sokken

Warme voeten met zelfgebreide sokken

Blauw, rood, paars en oranje… Dat roept bij mij maar één vraag op: waarom?

Sokkenwol

Die vier kleuren zijn namelijk gecombineerd in de bol wol die ik voor mijn verjaardag kreeg. Ik koos er voor omdat blauw en rood mijn favorieten zijn, maar dat verloop met paars en oranje vond ik wonderlijk. Het is een Baby Merino met superwash van Ferner Wolle. Hij was niet goedkoop: 12,50 Euro voor 100 gram / circa 320 meter.

De eerste sok breide ik gewoon zoals het viel, qua kleur. Om de tweede sok gelijk te krijgen, moest ik wat smokkelen. Ik heb het zo afgepast dat bij de hiel opnieuw het blauw begon, maar ik moest wel een stuk er tussenuit knippen. De sokken zijn bijna geheel gelijk. Alleen heeft de ene punt net iets meer oranje dan de andere…

Ajour sokken

Ik gebruikte weer mijn favoriete ajour patroon, van de handwarmers uit de webshop van Blij dat ik brei. Dat patroon herhaalt zich over 9 steken en is 6 rondes hoog. Hier zie je goed de details. Inmiddels is mij opgevallen: hoe lichter de kleur wol, hoe beter je het patroontje ziet.

Inmiddels heb ik dat goed onder de knie, maar je moet wel alert breien. Praten en breien gaat niet gelijk!

Nog meer sokken breien

Ondanks dat het kleurverloop voor mij niet zo logisch is, ben ik superblij met mijn sokken. Ik heb nogal snel last van kriebel, maar deze Baby Merino is heerlijk zacht. Het draagcomfort is prima.

Er is nog een reden dat ik blij ben dat deze sokken af zijn: dan “mag” ik beginnen aan een nieuw paar! Toen ik toch iets moest bestellen bij Wolplein, legde ik gelijk wat kerstkleurtjes sokkenwol in mijn mandje. Dat spaart immers verzendkosten 😉

Met die wol ga ik mijn eerste paar kniekousen handmatig breien! Afgelopen weekend ben ik begonnen, zittend in de tuin in de zon. Op de foto zie je ook de deur nog open staan.

Ik wens jullie allemaal een zonnige week!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.