Wolkensokken merino breien diydiva
sokken

Wolkensokken zijn af

Mijn tweede paar zelfgebreide sokken is klaar! Ik heb ze inmiddels al een paar keer aangehad. Ze dragen heerlijk. Wil jij ook zo’n warm paar?

Af!

Wolkensokken merino breien diydivaDe merinowol bevalt goed. Het is en blijft (na het wassen) heerlijk zacht en kriebelt niet. Het kleurenpatroon vind ik prachtig. Tegelijkertijd is het heel simpel: gewoon doorbreien zoals je gewend bent en dan krijg je zo’n mooi kleurenspel. Echt wolkensokken! Ze staan perfect onder mijn zelfgemaakte spijkerbroek.

De weg er naartoe…

Ik kocht de wol bij Wolhalla. Dat is altijd een gok, online kopen zonder gevoeld te hebben. Maar ik las overal positieve verhalen over merino, dus ik nam de gok. Wolhalla is gespecialiseerd in (bijzondere) sokkenwol, en heeft een aanbod om van te kwijlen. Ook hebben ze aandacht voor “verantwoorde” wol. (En nee, dit is geen gesponsorde post.) Het patroon is overgeleverd van mijn oma op mijn moeder en nu op mij. Misschien maak ik wel een sok-tutorial ervan. Dan kan iedereen de oma-sokken breien!

sokken leren breien boord opzetten diydivaDe basis: het boord. Ik brei met lange pennen, dat is toch het prettigst. Het oogt zo smal, maar zit prima.

sokken breien beendeel diydiva

Vervolgens het been gedeelte. Ik wilde vrij hoge sokken, anders heb je het alsnog koud ondanks echte winterwol!

sokken breien hielHet hielstuk is niet moeilijk meer. Ik heb diverse losse hieltjes gebreid als proefstukje. Dat was een goede oefening. Het begin van deze kleine hiel moet ik nog wel meelezen in mijn moeders aantekeningen hoor!

sokken leren breien diydivaHier moet alleen het minderen voor de teen nog. Dan is ‘ie bijna af! Het patroon van de wol komt mooi naar voren op deze foto.

wolkensokken tutorial bijna af diydivaDit lijkt al wel een tutorial… Aan het einde zet je de naalden over op veiligheidsspelden. Dan kun je de sok goed keren, waarna je netter kunt afhechten aan de binnenkant.

En nu?

Tsja. In ieder geval is Atelier Zitron, de maker van deze wolkenwol interessant genoeg voor mij om hun collectie te blijven volgen! Ik heb nog een heel klein restje blauwe katoen liggen van mijn eerste sokken en inmiddels van hetzelfde merk ook een bol wit gekocht.

zelf sokken breien diydivaHet wordt tijd voor een paar zomersokken, nu in twee kleuren: wit met bovenaan twee blauwe strepen!

Hebben jullie nog sokken op de pennen staan?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.