soutache armband maken diydiva
soutache

Soutache update

Het is eigenlijk mijn zomervakantieproject geworden. Vorig jaar nam ik mij voor er een flink stuk verder mee te gaan. Daarna ging het weer de kast in…

Holland soutache ketting diydiva

Oei, wat heeft dat weer lang stilgelegen. Dat is mijn grootste “probleem” eigenlijk: ik vind zoveel creatieve dingen leuk. De laatste tijd kroop ik weer heel vaak achter mijn naai- en breimachine. Ook ben ik gaan graven in mijn haakprojectjes.

Soutache

Maar nu heb ik het soutache weer opgepakt. Met de soutache techniek maak ik sieraden. Je hebt speciaal soutache band nodig, met een richeltje in het midden. Dat gebruik je om met hele kleine handgenaaide steekjes kralen in te verwerken, en bijzondere vormen te maken.

Ik wil aanvankelijk een fijne, lichtgewicht ketting gaan maken in Delftsblauw stijl. Maar ook in het kader van “minimaliseren kun je leren” ben ik gaan kijken wat ik nódig heb. Nou, en dan heb ik dus al zo’n leuke Delftsblauwe ketting, zoals je ziet.

Uit een stuk trui diydiva

Maar een leuke bijpassende armband ontbreekt nog!

Zomer

Vorige zomervakantie besloot ik van ketting naar armband te gaan. Zoals gebruikelijk werk ik weer freestyle, dus zonder patroon. Ik vind het leuk om de vormen spontaan te zien ontstaan. Deze zomer, in Duitsland, werkte ik lekker verder er aan.

Holland soutache ketting diydiva

Ik heb mij verzoend met het idee dat dit blijkbaar een vakantieproject is. Op die manier komt het ook ooit af, maar wel een beetje langzaam…

Hier zie je een detail. Ik heb ook een rijtje strass steentjes verwerkt. Alleen draaien ze een beetje, daar moet ik nog iets mee.

Het wordt weer vrij apart, maar dat is mijn stijl. Ik ben ook van plan er een grote, brede armband van te maken. Dit is dus maar een begin!

soutache armband maken diydiva

Hier zie je het resultaat plat liggend. Ik heb nog flink wat losse eindjes. Maar het is handiger om die straks te verwerken in nieuwe vormen, in plaats van ze nu al afknippen.

Well, wordt vervolgd dus… Volgende zomer? Of ga ik toch eerder aan de slag?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.