Holland soutache ketting diydiva
soutache

Werk in uitvoering woensdag: soutache

Een jaartje geleden ontdekte ik via Pinterest soutache. Deze manier van sieraden maken met speciaal soutacheband en kralen heeft mijn hart gestolen. Maar zelfs bij een DIY Diva lopen niet alle projectjes vlekkeloos… Dus ben ik opnieuw begonnen en vandaag weer verder gegaan.

Heel Holland soutache-t…

Al een tijdje ben ik bezig met iets, dat uiteindelijk een Hollandse soutache ketting moet worden. Ik wil een grote hanger maken, die aan satijnlint van 1 cm breed bevestigd wordt. Bij die overgang van soutache naar lint wil ik 2 witte keramiek kralen gebruiken.

Tulpenkoorts

Hieronder zie je het vervolg van de nieuwe poging. Het middenstuk van de twee tulpen heeft opnieuw twee stukken met één tulp erbij gekregen.

Holland soutache ketting diydiva

Op deze foto zie je de diverse fases naast elkaar: links een keramiekkraal met 1 tulp, omringd met 2 rijen kleine kraaltjes. Zo begin ik rondom cabochons (grote kralen). In het midden ligt het middenstuk, dat af is. Rechts een identieke tulp, maar nu al met 1 rijtje erbij. Het is de bedoeling dat beide 1 tulpjes er hetzelfde gaan uitzien. Ik denk dat de driehoek daar nog ergens tussenkomt.

Je merkt, ik ben weer lekker zonder patroon ‘freestyle’ bezig…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.