alpenliefde burda tracht dirndl dediydiva
stijl

Apenliefde = dirndl liefde…

Diep in mijn hart wil ik er echt weleens een dragen: een dirndl! Je weet, ik heb een zwak voor klederdracht. Niet alleen de Hollandse, maar ook voor buitenlandse “Tracht”.

Dirndl naaien

Ik naaide al een “Heidi outfit”, maar een dirndl durfde ik nog niet. Ik wil wel dat ik de kleding aandoe, die ik maak. Onderstaande set heb ik ontzettend veel gedragen, ook apart van elkaar.

Alpenliefde outfit Diydiva
Alpenliefde blazer met Heidirok

Maar ik ben wel fan van dirndls. Gelukkig zijn er gelijkgestemden onder de naaibloggers. Zo maakte het Handwerkjuffie er eentje. Onlangs raakte ook de Amerikaanse Gertie begeistert, na een reisje naar Europa. Waar haar belangstelling vandaan komt is wel te raden. Haar volledige naam is Gretchen Hirsch, hetgeen haar wortels doet raden. Zij schreef een hele reeks over dirndls en de making of.

 

Patronen

Als je op zoek gaat naar patronen voor een dirndl, dan kom je al snel uit bij de BurdaStyle. (“Where else?”, zou George Clooney zeggen…). alpenliefde burda tracht dirndl dediydiva Al jaren vind je met een zekere regelmaat folklore kleding daarin. Naast patronen van dirndls toont Burda ook kniebroeken, loden (soort stof) jasjes en schattige lederhosen voor kleine ventjes.

alpenliefde oktoberfest burda diydiva dirndl

Klederdracht

Nou ja, een dirndl naaien staat voorlopig dus niet op het programma. Ik ben eerst nog flink bezig met mijn Zeeuwse outfit. Opeens vordert dat snel. Ik heb de onderkant, bestaande uit een onderjurk met broderierand, nette rok (“keus” genaamd) en schort bijna af. Ik moet alleen nog op de nette rok het bezemband (tegen slijtage) naaien. Dan kan ik mijn aandacht gaan richten op het jak.

Over een tijdje komt Hanna naar Nederland voor familiebezoek, en dan beginnen we eens een pas-sessie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.