fashion revolution day diydiva
Fair fashion,  stijl

Dit is niet okay!

De DIY Diva loopt graag voorop, en incidenteel dus ook om te protesteren. Ik doe mee aan de online actie, waarover ik las bij de Duitse naaiblogster mami-made. Het is tijd voor de fashion revolution day!

fashion revolution day diydiva

Fast fashion

Als je zelf je kleding naait, dan weet je dat het eigenlijk niet kan, t-shirtjes die voor 3 Euro (of minder…) in de winkel liggen. En zo kan ik nog vele voorbeelden geven van goedkope fast fashion. Dit gaat ten koste van mens en milieu.

Op 4 april 2013 stortte in Bangladesh een kledingfabriek in, waarbij vele arbeiders om het leven kwamen of gewond raakten. Hoewel er twijfels waren aan de constructie van het gebouw, werden de werkers toch gedwongen aan de slag te gaan. Dit ongeluk staat symbool voor de vele misstanden in de kledingindustrie en wordt jaarlijks herdacht.

Fashion Revolution Day

Daarom is het op 4 april 2013 Fashion Revolution Day! Hetgeen ons verbindt met de vrouwen is het naaiwerk. Tuurlijk, voor mij is het hobby, voor hun bittere noodzaak. Een groot verschil.

Om de solidariteit te tonen en iedereen bewust te maken van Fashion Revolution Day 2016 plaats ik, net als vele andere vrouwen, een foto van mijzelf achter mijn naaimachine. Een plek waar ik mij gelukkig voel. En veilig.

burda blazer diydiva

Meedoen?

Tegelijkertijd denk ik aan degenen die in onveilige omstandigheden hun dagelijks brood verdienen. Denk mee aan hen, als je de keus hebt tussen goedkope (snel flodderige) kleding en biologisch en menswaardig gemaakte kleding…

Wil je meedoen met deze actie en ook een foto plaatsen van jezelf achter de naaimachine, op je blog, instagram of facebook? Kijk dan voor meer informatie (in het Duits en het Engels) op het Mami-made blog! De actie loopt tot en met 25 april 2016.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.