fashionary diydiva
stijl

Topmodels voor volwassenen: Fashionary

Soms denk ik weleens: ik ben dertig jaar te vroeg geboren… Wat zou ik als kind hebben genoten van internet. Ik was vast al heel jong begonnen met bloggen. Ook die kinderrage van Topmodel boeken zou perfect bij mijn jeugdliefdes tekenen en mode hebben gepast. Maar nu heb ik mijn eigen volwassen versie daarvan: een Fashionary. Bovendien is dit een leuk boek om mee te nemen in de vakantiekoffer!

fashionary diydiva

Fashionary

Drentelend in de boekhandel, met een fijne boekenbon op zak, kwam ik ‘m bij toeval tegen. De naam was natuurlijk al gelijk goed, maar de inhoud van de Fashionary was iets dat ik eigenlijk al tijden zoek.

fashionary diydiva

Ik gebruik ‘m voornamelijk om zelf ontwerpen te tekenen, dat kan reuze handig omdat de voorbeeld mannequins zijn gedrukt in stippeltjes. Zo kun je dus niet de mist in gaan met verhoudingen als je tekent. Het werkt echt super. Maar een Fashionary biedt veel meer.

fashionary diydivaVoorbeeldtekeningen van patroondelen, namen van kledingstukken, maar ook de data van de fashionweek (of de gebruikelijke weken) over de hele wereld staan vermeld. Alles is wel in het Engels. Naast een Fashionary meeneem damesversie is er ook een grote a4 formaat of een handzame versie waar je mannenkleding mee kunt tekenen.

Voor de vakantie

Vakantietijd is voor mij altijd een creatieve-tijd. Meestal niet letterlijk (al neem ik wel wat sokken mee om te breien), maar vaak vooral in mijn hoofd. Ik hou ervan in een tuinstoel te liggen en te mijmeren over mijn blog en komende blogposts, maar ook om nieuwe kleding te verzinnen. De Fashionary (die je hier bij Bol kunt bestellen) is dus echt een topper om mee te nemen in de koffer!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.