bolero gehaakt Zpagetti voorkant diydiva
stijl

Kleding en herinnering

Voor mij is kleding meer dan wat gedrapeerde lappen die aan elkaar zijn gezet. Meer dan iets dat nodig is om mijn lijf warm te houden.
Nee, kleding geeft mij kracht. Ik denk dat iedereen dat wel kent: in bepaalde kleding voel je je goed, zit je lekker in je vel, en kun je de hele wereld aan. Bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Een goed jasje maakt dat je je goed voelt.

Bad vibes

folklore blouse diydiva

Omgekeerd kan het ook. Een paar jaar geleden had ik in de zomer wat gezondheidsgedoe, dat nu gelukkig al lang over is. Aanvankelijk was de diagnose nogal heftig. Ik droeg een leuke rood-blauwe ruitjesrok, met daarop een geborduurde blouse, toen ik dat slechte nieuws kreeg.

Weet je wat ik de eerstvolgende opruimronde van mijn kleding heb gedaan (seizoenswissel)? Het hele in goede staat zijnde setje is naar de kringloop gegaan. Ik wist gewoon zeker dat ik dit nooit meer blij zou kunnen dragen, ook al bleek alles Goddank mee te vallen met mijn gezondheid.

Zacht!

Kleding is ook herinnering, bijvoorbeeld de warme jeugdherinneringen aan naast mijn moeder op de bank zittend, wrijvend tegen haar velours truien. Snuffeltruien noemde ik dat. Zal ik eens wat vertellen? In mijn kledingkast vind je meer velours en ook fluweel dan gemiddeld. Ik snap wel waarom ik zo gek ben op die stoffen!

Burda 2010 feestjasje Diydiva

Grappig: het overkwam mij laatst dat ik een volledig gekochte outfit aan had. Dat was lang niet meer gebeurd. Zonder gekheid: het voelde ook anders. Ik miste de “M-power” die mijn zelfgemaakte kleding heeft! Het lekkere gevoel van precies op maat gemaakte kleding, die lekker zit en een “hier ben ik” flair geeft.

matrozenjurk bij lelijke eend diydiva

Moraal

Moraal van dit verhaal: ken jezelf en zorg dat je vooral draagt waar je je goed in voelt. Niet omdat het nou mode is, niet omdat het van een dure designer is, niet omdat het in de maat is die je zou willen dragen maar eigenlijk iets te klein is?

bolero gehaakt Zpagetti voorkant diydiva

Heb je iets krachtigs gevonden, zoek dan naar de kern daarvan. Waarom voel je hier goed in? Is het de kleur? Is het het model dat je flatteert? Is het omdat het opvallend is? Want met die kennis maak je je eerste stappen naar een garderobe waarvan je niet maar 20% draagt, maar 100% omdat je weet wat goed is!

Eén reactie

  • Akkelien Smink

    Ja, daar zit absoluut wat in!
    Ik moest vandaag aan je denken, omdat ik achter de naaimachine zat, voor een simpel klusje. En dat ging helemaal niet goed. Uiteindelijk bedacht ik dat het wel eens aan de slechte kwaliteit van het goedkope garen zou kunnen liggen. Ander garen gepakt en toen ging het prima! Blog van jou van een tijdje terug, daar stond die wijze raad in 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.