stijl

Vakantiegarderobe en DIY tips en trucs

Als je de koffers gaat inpakken voor de vakantie begint onbewust dé zoektocht naar een capsule garderobe! De DIY Diva deelt haar tips en trucs, zodat je op je vakantieadres nooit misgrijpt.

NA - oude auto's

(Credits foto: Nationaal Archief)

Waarheen?

Open deur nummero 1: hoe is je bestemming qua weer? Ga je naar regenachtig Ierland of reis je af naar de Kaapverdische Eilanden?

Wordt het tropisch, pak dan allemaal zonnig spullen in, met een setje kleding voor koel weer: 1 lange broek en 1 sweater. Denk ook aan een hoed of petje.

Blijf je in Nederland of ga je naar een soortgelijk land met verschillend weer, kies dan voor 2/3 deel kleding voor warm weer en 1/3 deel voor minder warm weer.

Reis

Hoe reis je? In een vliegtuig met airco kan het snel koud worden in je korte broek. Voor een autoreis zit niets lekkerder dan een ruime broek, no skinnies please.. Doe makkelijke schoenen aan, die je snel aan en uit kunt doen.

Kleurenpalet

Bij het inpakken let je erop dat zoveel mogelijk kledingstukken qua kleur of print met elkaar matchen. Zo heb je de ultieme capsule garderobe. Dat is dan gelijk een basis om bij terugkomst op voort te borduren voor je gehele garderobe!

Marie Kondo opgeruimd kast diydiva

Zelfgemaakt?

Tuurlijk neem je zelfgemaakte kleding mee! Niets draagt lekkerder dan een zomerjurk of short gemaakt van een heerlijke batik of katoen.

batik la maison victor scarlet short diydiva

Kijk ook vooral rond op je vakantiebestemming naar een lokale stoffenmarkt of stoffenwinkel. Neem een mooie lap mee als souvenir, om thuis iets van te naaien en zo na te genieten van je reis. Of misschien is er een leuk wolzaakje om in de winter zelfgemaakte sokken te kunnen dragen…? Natuurlijk kun je ook een lokaal zelfmaakmodeblad kopen, maar als beginner is het misschien lastig om gelijk met de Spaanse Patrones te beginnen…

naaitijdschriften Burda LMV KnipMode diydiva

Heb je al een leuk patroon in gedachten? Noteer dan de benodigdheden voor vertrek, zodat je niet te weinig inkoopt!

Badmode

Als je veel gaat zwemmen, dan zijn 2 bikini’s of badpakken geen overbodige luxe. Als het minder weer is, en je gebruikte bikini niet snel droogt, dan is het lekker om met een droge tweede bikini in het binnenbad te duiken. Gun jezelf die luxe.

Heb jij trouwens al ooit badmode genaaid? Bij mij staat dat ook op mijn DIY verlanglijstje!

Kinderen

Als je niet alleen voor jezelf, maar ook voor enkele kinderen moet inpakken, dan wordt het een hele klus. Leer daarom je kids zo vroeg mogelijk om zelf hun koffer te pakken. Dat kunnen ze best. Heel simpel: laat ze stapeltjes op hun bed leggen van wat zij meewillen. Vervolgens doen jullie samen alles in de koffer, waarbij jij dus gelijk de eindcontrole doet. Onze jongste is dit al gewend sinds ze een jaar of zes was!

Ruimte over?

Wij nemen niet alleen kleding mee, maar ook voldoende vermaak: een stapeltje (vakantie)boeken, schetsboek en stiften zijn altijd van de partij. Verder verzamel ik in de weken voor de vakantie wat creatieve dingetjes, waar ik in het dagelijks leven de rust niet voor heb. Voor de komende vakantie lijkt het mij leuk om:

scrapbooken diydiva
Natuurlijk gaat het fotoprintertje weer mee, om ter plekke al een leuk album te maken. Je ziet, ik heb zoveel plannen, dat ik weken kan wegblijven. [lacht vrolijk]

Nog even een paar weken hard werken en dan is het zover… Hebben jullie in de tussentijd nog tips om in te pakken?

Eén reactie

  • femke

    Leuke tips… Zeker om lekker creatief bezig te zijn op vakantie.. WIj gaan 2 weken kamperen en ik zat al te dubben over wat en hoe ik het mee moest nemen…
    De kinderen zijn helaas echt nog te jong om zelf in te pakken (11 maanden en 3 jaar) Al laat ik de oudste wel zelf speelgoed kiezen om mee te nemen..

    Bedankt voor de tips en fijne vakantie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.